Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

9 tipp arra, hogyan rendezzen be egy lányszobát

Új gyerekszobán dolgozik vagy felújít egy meglévőt? Tanácsot adunk Önnek, hogyan rendezzen be egy bármilyen korú lány szobáját úgy, hogy az a lehető legpraktikusabb és legfunkcionálisabb legyen, és gyermeke jól érezze magát benne. 

Hogyan rendezzen be egy lányszobát

Egy kislány gyerekszobájának berendezésénél tartsa szem előtt, hogy három alapvető zónával kell rendelkeznie: egy munkaterülettel, egy hellyel, ahol játszani vagy pihenni lehet, és egy csendes alvóhelynek. Nem hiányozhat a megfelelő megvilágítás sem – ne feledje, hogy egy központi lámpa általában nem elég, helyezzen el kisebb fényforrásokat például az íróasztalon vagy az ágy mellett. A világításhoz okos izzókat is használhat. A hölgyek így játszhatnak a szoba színhangulatával, az ügyesebbek akár a hangjukkal is irányíthatják a fényt. Ha többet szeretne megtudni az izzókról, ezt a cikket ajánljuk.

Mi szükséges egy kislány gyerekszobájába?

Gyerekszobát tervez az új családtag számára, és már tudja, hogy lány lesz? Nem szükséges a festéket, a bútorokat és a dekorációt is kötelezően a rózsaszínhez igazítania, sőt, a bézstől és a szürkétől kezdve a mustársárgán és az olajzöldön keresztül az égszínkékig számos árnyalat létezik. Válasszon semleges színpalettát, amelyet feldobhat pár merészebb árnyalatú kiegészítővel. Az egész teret képek , fotótapéták vagy matricák teszik hangulatossá az álomszép gyermekmotívumokkal, különösen állatokkal és rajzfilmfigurákkal.  

Fotótapéták gyerekszobába

És milyen felszerelést szerezzünk be a lányok szobájába? Az ot egy kiságy, pelenkázóasztal, gyerekbútor rengeteg tárolóhely és egy játszó térből alkotja, ahol a játékokra dobozokat vagy polcokat helyezhet el a lányok számára. 

Hogyan rendezzünk be egy szobát óvodásoknak?

Az óvodáskorban a gyerekszoba elsősorban játszószobaként szolgál majd. A berendezésnek ezért a szórakoztatást kell segítenie, és fejlesztenie kell a gyermekek képzeletét és kreativitását. Fogadjon vidám színekre, díszítse a szoba falait tapétával és matricákkal, a padlót pedig borítsa be játszószőnyeggel. Minél interaktívabb a gyerekszoba, annál jobban fejlődik gyermeke. 

Bár a szoba nagy részét foglalják el a játékok, de ne feledkezzen meg a fennmaradó két zónáról sem – a tanuló és az alvó zónáról. Ha a szobán testvérek osztoznak, fordítson különös figyelmet az elhelyezésükre. Próbáljon meg számukra egy-egy olyan szobarészt biztosítani, ahol kölcsönösen nem zavarják egymást alvás, játék, olvasás vagy tanulás közben. Sok gondot és helyet takaríthat meg, ha olyan emeletes ágyat szerez be, amely helyet adhat egy tárolónak vagy játszó térnek. 

Mi nem hiányozhat egy iskolás lány szobájából?

Amint gyermeke iskolába kezd járni, a gyerekszobát is ehhez kell igazítani.Ne felejtsen el helyet biztosítani az iskolatáskának. Díszítse a szobát inkább semlegesen, és felejtse el az extravaganciát, amely elvonja a gyermeke figyelmét a tanulástól. 

Igyekezzen továbbra is fenntartani a három alapvető zónát – az alvásra, játékra és mindenekelőtt a koncentrációra és tanulásra. Az utolsóként említett zónának tartalmaznia kell egy gyerek íróasztalt, egy munkaszéket és egy megfelelő fényforrást, például asztali lámpa formájában. Szerezzen be állítható magasságú íróasztalt, amely együtt nő a gyerekkel, és győződjön meg róla, hogy a szék ergonomikus, így biztosítva a megfelelő testtartást, hogy elkerülje a hátfájást.

Hogyan rendezzünk be egy szobát egy fiatal lánynak?

Az általános iskola második osztályának kezdetével több mint valószínű, hogy minden játék, gyerekmotívumos dekoráció és gyerektapéta elveszti majd gyermeke kegyeit. Készüljön fel rá, és alkalmazkodjon lányához a szobájának berendezésében. 

Könnyen megeshet, hogy a játéksarok egyik napról a másikra különböző kreatív tevékenységek, például rajzolás és hímzés vagy pihentető olvasás helyszínévé válik. Egy tinédzser lány biztosan élvezni fogja a tágas szekrényt nagy tükörrel vagy egy öltözőasztallal ellátva, amelynél órákat tölthet el szépítkezéssel. 

Milyen színeket válasszunk egy lány gyerekszobájába? 

A lányszoba színeinek kiválasztásakor jó, ha nem feledkezünk meg arról, hogy azok hatással lehetnek a gyerek pszichéjére és viselkedésére. Általánosan elmondható, hogy:

  • A meleg színek vidámak és felemelőek. Tágíthatják és élettel tölthetik meg a szobát, ezért remek választás egy gyerekszobába. 
  • A hideg színek passzivitáshoz vezetnek, ezért a gyerekszobában használja őket megfontoltan. Különösen alkalmasak azok számára, akik szeretik a tiszta, világos és friss környezetet. Legfőképp konyhákban, fürdőszobákban és hálószobákban használják őket.
  • A sötét színárnyalatok megnyugtatóak. Kifinomultnak és valósnak tűnnek, de korlátozzák és szűkítik a teret. Alkalmasak nagy, tágas helyiségekbe, amelyeket hangulatossá tehetnek.

És mely színek a legmegfelelőbbek egy gyerekszobába?

  • Sárga – elősegíti a tanulást és a koncentrációt. Inspiráció forrása, javítja a memóriát és az agyműködést.
  • Narancssárga – a siker, az önbizalom és a kreativitás színe. Energiát ad és serkenti a gondolkodást és a tanulási képességeket.
  • Zöld – főként regeneráló és nyugtató hatású. Megnyugtatja és serkenti a túlterhelt elmét, és erősíti a kimerült idegeket. 
  • Kék – nyugtat, türelmessé tesz és elősegíti a koncentrációt. Felébreszti a művészi kreativitást és az inspirációt. 
  • Lila – elősegíti a kreativitást, az alkotókészséget és nagyszerű inspirációs forrás. Különösen alkalmas a művészi érzékenységgel rendelkező emberek számára. 
Gyermek fototapeták

Soha nincs elég tárolóhely

Arra kérni a gyermekét, hogy tartsa rendben a szobáját, néha nehéz feladat lehet. A szoba berendezésénél ügyeljen arra, hogy elegendő tárolóhelyet biztosítson, elrejtve mindazt, ami a padlón, a széken vagy az ágyon hever. 

Padló vagy szőnyeg? 

Nem tudja eldönteni, hogy szőnyeggel borítsa-e le a padlót a gyermeke szobájában? Kössön kompromisszumot, és szerezzen be egy kisebb szőnyeget, és csak ot helyezze el, ahol a gyermek játszik. Hozzon létre egy speciális játszókutat, ahol játszhat, rajzolhat vagy modellezhet.

Hogyan kell díszíteni egy lány szobáját?

A lányszoba berendezésénél a gyermek életkora és érdeklődési köre legyen az irányadó. Nem csinál hibát, ha semleges alapot választ, világosra festett falakat és fából készült bútorokat, és csak ezután kezdi el kiválasztani a lányok szobájának dekorációs kiegészítőit. Ezeket aztán az évek során olcsón megváltoztathatja. Ennek köszönhetően lépést tarthat a korral, és a gyerekszoba mégis modern marad.  

A lányszoba dekoráció jaállhat falfestményekből és falmatricákból. Ami a motívumokat illeti, azok győzedelmeskednek, amelyek hercegnőkről, varázslatos tündérekről és titokzatos egyszarvúakról szóló tündérmesék által inspirálódtak. A gyerekszobai poszterek is nagyszerűen működnek. A választás során inspirálódjon webáruházunk tematikus kollekcióiból, ahol nem csak gyerekszobába való fali dekorációkat talál:

Tapétázza be gyerekszobát

Mivel a gyermek érdeklődési köre gyakrabban változik, mint az időjárás-előrejelzés, próbáljon megfontoltan gondolkodni. Ezért ne fáradjon a falak festésével, hanem helyette helyezzen fel tapétákat és fotótapétákat, amelyeket szabadon lecserélhet, így rugalmasan reagálhat gyermeke változó érdeklődési körére. 

Gyermek fototapeták Gyermek fototapeták

Összegzés

Nem mindig könnyű úgy berendezni akár egy kis vagy nagy gyerekszobát, hogy az praktikus és hangulatos legyen. Az alapötlet az, hogy a szobát három zónára – játék, alvás és tanulás – osszuk fel, és jó minőségű, semleges árnyalatú bútorokra fogadjunk, amelyeket könnyen kiegészíthetünk különböző színű és mintájú dekorációkkal és lakástextilekkel.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük