Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan rendezzünk be egy tetőtéri lakást?

Fagerendák, titokzatos zugok, ferde ablakok a tetőn, vagy atipikus elrendezés. Ezek és sok más sajátosság ad a tetőtérben élésnek egy különleges hangulatot. Élet az ilyen terekben azonban nem mindig rózsás, sőt, a valóságban meglehetősen bonyolult lehet, ezért a berendezés során bizonyos szabályokat be kell tartani. 

Dőljön hátra kényelmesen, és olvassa el, hogyan kell berendezni egy tetőtéri lakást úgy, hogy az eredmény meghaladja az elvárásokat, és ne mutasson tipikus szabálytalanságokat.

Miért (ne) éljen tetőtéri lakásban?

Mielőtt rátérnénk a gyakorlati ajánlásokra, foglaljuk össze azokat a tényeket, amelyeket egy potenciális tetőtéri lakás vásárlónak úgy kell ismernie, mint a tenyerét. Mielőtt befektetne egy ilyen otthonba, győződjön meg róla, hogy valóban megfelel az igényeinek.

Ami az előnyöket illeti, az említett vonzerő és eredetiség mellett, amelyek a nem szabványos elemek jelenlétének köszönhetőek, érdemes megemlíteni a nagyobb mennyiségben beáramló természetes fényt (amennyiben elegendő ablak van) és a magánszférát. A legfelső emelet mindig csendesebb, mint az alatta lévő szintek, és a ferde tetőnek köszönhetően nem zavarja majd a környező házakban lakó szomszédok kíváncsi tekintete. Ugyanakkor csábíthatja a lehetőség, hogy a teret könnyedén több szektorra lehet osztani - a gerendákhoz könnyen lehet tolóajtókat, paravánokat, függönyöket és egyéb elemeket rögzíteni.

jak zařídit podkrovní byt

Milyen hátrányok tántoríthatják el Önt a tetőtéri lakás vásárlásától? Mindenekelőtt a nyáron jelentősen magasabb hőmérséklet. A hő felgyülemlik a tető alatt, és elviselhetetlenné teheti a lakhatást. Szerencsére a mai technológia számos lehetőséget kínál ezen probléma kiküszöbölésére (pl. alapos szellőztetéssel, hatékony ablakárnyékolással, mennyezeti ventilátorokkal vagy légkondicionálással). Vannak azonban más valódi negatívumok is, mint például az esőben jelentkező zaj (ami szigeteléssel megoldható), valamint a berendezésre fordított összes kiadás növekedése a méretre szabott bútorok szükségessége miatt. Ezeket azonban újra csökkentheti az akciós áruk megvásárlásával. Például mindent a fürdőszobába és a konyhába jelentős kedvezménnyel szerezhet be.                                                                                

De most térjünk rá az ígért tippekre, amelyeket a tetőtéri lakás berendezésénél érdemes követni.

Befektetés a szigetelésbe

Vannak dolgok, amelyeken nem érdemes spórolni. Például a hőszigetelés, amely hatékony védelmet nyújt a nyári túlmelegedés ellen, és emellett a téli hideg ellen is. Alternatíva lehet a fent említett légkondicionáló, de nem mindenki vágyik egy újabb adag hideg levegőre a légkondicionált autóban vagy munkahelyen töltött nap után. Ne feledje azonban, hogy padlásszigetelés nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Előfordulhat, hogy sok szükséges előkészületet kell tennie, ezért mindenképpen tanácsos szakemberrel megbeszélni a felújítást.  

Kifinomult térkihasználás

A padló alapterületének nagysága egyáltalán nem számít. Illetőleg igen, de egy másik tényező is szerepet játszik benne. Az atipikus formák nagyon korlátozhatják Önt egy tetőtéri lakás berendezésénél, és valószínűleg nem kerülheti el az egyedi gyártású bútorokat sem. Ez boldoggá teszi Önt - oda illesztheti, ahol valóban szüksége van rá, és ennek köszönhetően jobban tudja rendszerezni a teret, hogy ne maradjon kihasználatlanul. Csupán többe fog kerülni, mint a katalógusban szereplő kínálat, de ezt előre figyelembe kell vennie.

jak zařídit podkrovní byt

Megfelelően kiválasztott lámpák

Ahhoz, hogy tetőtéri lakása kellemes, pihentető hangulatú hely legyen, nem szabad alábecsülnie a tetőtéri világítás kiválasztását. Míg a ferde tető alatt elhelyezkedő lakóegységek némelyikében sok a természetes fény, másokban homály van, ami bizonyos helyzetekben romantikus, máshol viszont rendkívül haszontalan. 

A kérdésre, hogy hogyan lehet megfelelően megvilágítani egy nagy és általában zord teret, egyértelmű a válasz. Elsősorban gondolja át a lámpák elhelyezését már az átépítési fázisban, és ahhoz igazítsa a vezetékeket elhelyezését. A tetőtérben az útban lévő, valamint a függő lámpák nem túl közkedveltek. Ezzel ellenkezőleg, a spotlámpák, a LED-csíkok és az állólámpák annál inkább. Ne aggódjon, nem kerülnek egy vagyonba - a bútorkereskedők promóciós szórólapjaitele vannak velük.   

Ne feledkezzen meg a dekorációról

A dekorációk - díszes poszterek, gyertyák és ajándéktárgyak - kiválasztását a tetőtéri lakás berendezésének legvégére tartogassa. Ne feledkezzen meg a fali dekorációkról sem, amelyekkel megszépítheti lakása falait. Vezető szerepet játszanak a képek, plakátok vagy a bekeretezett saját fotók. A beltéri falon azonban szintén jól mutatnak a tapéták, és fotótapéták, melyek klasszikus festményekkel kombinálhatóak.               

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük