Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Inspiráció: vidéki tapéták és fotótapéták

Új lakást rendez be vagy felújítja a már meglévőt? Nyerjen inspirációt a vidéki stílusból, amely a hagyományokon, természetes anyagokon és becsületes munkán alapul. Azon gondolkozik, hogyan csempészheti be otthonába? Erre temérdek lehetőség van – tömör bútor, klasszikus mintázat vagy rusztikus tapéta. 

Vidéki stílus

A vidéki életmód sokféle formát ölthet. Részben összefonódik a rusztikus stílussal, és ha modern elemekkel komponálja, a skandináv dizájnig jut. A fent említett stílusokat a hagyományos értékekhez való visszatérés, az időtlen motívumok és az őszinte anyagok használata köti össze. Mi mindent lehet építeni egy vidéki enteriőrbe? Valódi adag inspirációval tudunk szolgálni!

Tegye otthonosabbá lakását tapétákkal

A vidéki belterekben nagy szerepet játszanak a természetes anyagok, a romantikus motívumok, a pasztellszínek és a szőtt díszítések. Itt is helyet találnak maguknak a dekoratív tapéták, amelyek otthonossá teszik a teret. De ne feledje, a kevesebb több, csak egy falra vagy egy falrészre helyezzen tapétát. 

Használhatja a dizájnos fotótapétákat is. Ezek papír vagy vlies alapra nyomtatott nagyméretű fényképek vagy nyomtatott grafikai minták, amelyek mélységet kölcsönöznek az enteriőrnek. 

Érdekli Önt több is? Olvassa el az alábbi cikkeket is:

Mikor válasszunk vlies tapétát?

A vlies tapéták nem szőtt, tömörített cellulózból és szintetikus szálakból készültek. Tulajdonságaiknak köszönhetően, amelyek közé tartozik a mechanikai ellenállás és a moshatóság, alkalmasak a lakás legtöbb helyiségébe, de kereskedelmi helyiségekben is kihasználhatók. Ezeket azonban kerülje el, ha konyhai vagy fürdőszobai tapétát keres. A magas páratartalom és a vízzel való érintkezés árt nekik. 

A vlies tapéta jellemzői:

  • Ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, így hosszú éveken át kitartanak.
  • Moshatóak, így szennyeződés esetén elég letörölnie őket egy nedves ruhával vagy szivaccsal. 
  • Légáteresztőek, így nem kell aggódnia a penész miatt, még a magasabb páratartalmú helyiségekben sem.
  • Méretstabilak, így a falra ragasztás után nem mennek össze. 
  • Nem gyúlékonyak.
  • Könnyen felszerelhetők a falra, és ugyanilyen könnyen el is távolíthatók. 

Vinyl tapéták

A vinil tapéták mesterséges PVC-ből készülnek, amely bizonyos esetekben kiegészíti a papírhordozót. Bármilyen térben használhatók, beleértve a konyhát és a fürdőszobát is – azonban oda három hullámmal jelölt vinil tapétát helyezzen.

A vinil tapéták tulajdonságai:

  • Ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, így forgalmas helyeken is használhatóak.
  • Moshatóak, valamint ellenállnak a nedvességnek és a víznek, így kiváló választás konyhai vagy fürdőszobai tapétázáskor.
  • Részleges hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek, ezért alkalmasak gyermekszobába vagy hálószobába.
  • Jellemző rájuk a jó rejtő tulajdonságuk, így sikeresen elrejtheti alatta a kisebb egyenlőtlenségeket vagy repedéseket.

Érdekli Önt több is? Olvassa el az alábbi cikkeket:

Tapéták vidéki stílusban

A vidéki ihletésű tapéták ötvözik mindezt – a természetes mintákat, a romantikus motívumokat és a pasztellszíneket. A cél egy olyan tér kialakítása, amely otthonosnak hat, és amelyben Ön kellemesen érzi magát. 

Természetes anyagokat imitáló tapéták 

A vidéki stílusú enteriőrökre jellemzőek a természetes anyagok – elsősorban a fa, de a kő vagy a fém is. A főszerepet a fából készült, klasszikus megjelenésű bútorok, a fa vagy kő fal- és mennyezetburkolatok, valamint a pamutból, vászonból vagy jutából készült szőtt díszítések játsszák. A kerámiaelemek vagy a patina kiegészítik a helyiség hagyományos vidéki megjelenését. 

Mi történik akkor, ha nem szeretne fából vagy kőből készült burkolatba invesztálni? Használjon tapétát fa utánzatú lambériával , amely valósághű megjelenésével lenyűgözi Önt.

Tapéták fa, tégla, kő Tapéták fa, tégla, kő Tapéták fa, tégla, kő

Háttérképek csíkos motívummal

A klasszikus csíkok vagy kockák ízlésesen beépíthetők egy vidéki beltérbe, például tapéta formájában . A vidéki hangulatot a világos és pasztellszínekben pompázó tapéták teszik tökéletessé. 

Tapéták virágos motívummal

A fából, kerámiából vagy textilből készült dekorációkat ne felejtse élő növényekkel kiegészíteni. Az ügyesen elrendezett vázák gallyakkal vagy kerti virágokkal a legjobb dekorációk bármely enteriőrben. Egy rusztikus konyha nem nélkülözheti a friss fűszernövényeket, amelyek megillatosítanak minden ételt. A virágos tapétával nem lehet melléfogni.

Provence stílusú tapéták

Szeretné, ha otthona a francia vidéket idézné? Válassza a fehérített vagy lakkozott fából készült tömör bútorokat és a gazdagon díszített textíliák áradatát. A levendula kiváltságos helyet foglal el a beltérben minden elképzelhető változatban. A növényi motívumokat megtalálja a szöveteken, bútorokon, festményeken és tapétákon.

 

Összegzés

A vidéki stílus célja, hogy visszatérjen az eredeti értékekhez, de megőrizze a teljes beltér maximális funkcionalitását és modernitását. Imádni fogják azok, akik szeretik az egyszerűséget, a természetet és a hagyományokat. Valami modern után vágyódik? Kipróbálná a skandináv stílust? 

Szintén érdekelheti:

  • Inspiráció: Skandináv tapéták – Élvezi a minimalista életstílust? Próbáljon meg melegséggel megtölteni egy északi mintájú tapéta formájában. 
  • Inspiráció: Tavaszi tapéták – hogyan élénkítse fel lakása falait? Fogadjon a vidám színekkel és motívumokkal ellátott tapétákra, amelyek a tavasz alig várt érkezését idézik. 
  • 14 tipp tapéták és fotótapéták kiválasztásához – Akár a nappaliba, akár a gyerekszobába vagy a fürdőszobába keresel tapétát, nálunk megtalálod!
  • Hogyan válasszuk ki a nappali tapétát – Részletes útmutató, tele tippekkel és trükkökkel arról, hogyan válasszuk ki a tapétát a lakás fő helyiségébe.
  • Hogyan válasszunk tapétát és fotótapétát a hálószobába – Útmutató, hogy hálószobája a pihenés és a kikapcsolódás helye legyen.
  • Hogyan válasszon tapétát egy gyerekszobába – Tanácsot adunk, hogy milyen dizájntapéták és fotótapéták alkalmasak egy gyerekszobába, és mire kell figyelnie a kiválasztásukkor.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük