Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Lakberendezés vidéki stílusban

Új lakást rendez be vagy felújítja a már meglévőt? Nyerjen inspirációt a vidéki stílusból, amely a hagyományokon, természetes anyagokon és becsületes munkán alapul. Azon gondolkozik, hogyan csempészheti be otthonába? Erre temérdek lehetőség van – tömör bútor, klasszikus mintázat vagy rusztikus tapéta. 

Lakberendezés vidéki stílusban

A vidéki stílusú lakberendezés, más néven country stílus a tradíciók, a természet és a modern életmód ötvözete. A minőségi anyagok, a klasszikus formatervezés és a kézműves dekoráció otthonosságot és a kényelmet kölcsönöz az enteriőrnek. Ennek a stílusnak bizonyos elemei visszaköszönnek például a skandináv stílusnál vagy a provence-i stílusnál. Pontosan mi is jellemző a vidéki házakra, és mi az, ami semmilyen áron sem hiányozhat?

  • Fából készült masszív bútor,
  • kőcsempe, 
  • egyszerű festett falak és tapéták természetes motívumokkal,
  • romantikus minták a textíliákon,
  • valódi kerámia,
  • szőtt szőnyegek a fapadlón,
  • kézzel horgolt takarók,
  • szövetfüggönyök és firhangok az ablakokon,
  • réti virágok kerekded vázákban,
  • fonott kosarak és szárított virágok,
  • világos és finom színárnyalatok egy merész színnel kombinációjában.

Milyen színek passzolnak a vidéki enteriőrhöz?

A modern vidéki stílusban a fehér árnyalatai dominálnak természetes színekkel (homok, bézs, barnásszürke, szürke, barna) kombinálva. Ennek a színpalettának az életre keltéséhez ne féljen egy merész színt használni – például türkizkéket, pasztellsárgát, levendulát vagy meleg vöröset.

Bútor vidéki stílusban

Ha valami igazán jellemző a vidéki stílusra, az a régi idők varázsa. És pontosan ezt a benyomást tudja kelteni a tömörfa bútorokkal. Ápolása azonban meglehetősen igényes, ezért nyugodtan válasszon olcsóbb, furnérból vagy laminált anyagból készült bútorokat. Lehet faragott, fém kiegészítőkkel, amelyek kopottnak tűnhetnek, vagy patinával kiegészítve, amelyek a kell megviseltséget adják.

A fát a kő és a csempe egészíti ki

A vidéki életmódra jellemző, hogy kő- vagy téglaházakban, illetve faépületekben élnek, ami visszatükröződik az enteriőrökben is. Ott is vakolatlan kőfalakkal, szabadon álló tetőgerendákkal, durva burkolattal vagy fapadlóval találkozik. Nagyobb valószínűséggel találkozik hosszú fadeszkákkal, mint klasszikus parkettával. 

TIPP: Kő- vagy téglafalat is kialakíthat csempék vagy akár fali tapéta segítségével. 

 Textíliák vidéki stílusban

A teljes hatást a textil dekorációk, például párnák, pokrócok és ágytakarók, valamint a konyharuhák és asztalterítők egészítik ki. Az ablakokon hímzett függönyök és szalaggal átkötött, nehéz virágos függönyök tűnnek fel. A főszerepet a természetes anyagok játsszák, mint a pamut, a gyapjú vagy a vászon.

A konyhában előkelő helyet foglalnak el a kerámiaedények, tálak és vázák, nem is beszélve a klasszikus fából készült főzőedényekről, fakanalakról és egyéb eszközökről. A hálószobába pamut virágos ágynemű vagy ágytakaró valóak, a nappaliba pedig hangulatos gyapjú takarók és a kanapéra puha párnák. 

Dekorációk vidéki stílusban

Csempésszen vidéki hangulatot otthonába néhány jól megválasztott dekorációval. A falon kitűnnek a virágvázás csendéletet ábrázolóvászonra festett képek, vagy a rusztikus órák. Az ablakokra akasszon romantikus függönyöket, és egészítse ki őket virágos vagy csíkos függönyökkel. Az étkező vagy nappali asztalára helyezhet fonott illetve fa gyümölcstálakat vagy fonott kosarakat a különböző háztartási cikkeknek. 

A romantikus vidéki élet benyomását megteremtheti apróságok segítségével is.  Ezek lehetnek csillárok és lámpák fa elemekkel, retró fémtáblák, kapcsolók és konnektorok természetes fafurnér kerettel vagy kovácsoltvas fogantyúk az ajtókon és ablakokon. Ezek általában ellenálló sárgarézből készülnek, de a felületükön vasbevonat van. Az az évekkel természetesen öregszik, így tökéletesen idézi a régi idők elképzelését.

 

Nappali vidéki stílusban

Egy vidéki nappaliban a főszerepet a fa és a kőburkolat játssza, és természetesen kell egy kandalló, vagy legalább egy fatüzelésű kályha. A helyiség közepére helyezzen egy kényelmes kanapét, amelyre díszpárnák és takarók kerülnek. A modern szekrényeket és könyvespolcokat cserélje le patinás tömörfa bútorokra. Harmonizálja az enteriőrt dekorációkkal, például csendéletekkel, provence-i mintájú tapétával és vidéki stílusú függönyökkel.

 Konyha vidéki stílusban

A konyhabútornak világos megjelenésű tömör fából kellene készülnie. A retro stílusra emlékeztető krémes fehér vagy pasztellkék illetve a zöld szín ideálisak. A készülékek kiválasztásával már bonyolultabb a helyzet. Az értékesítők azonban időről időre kínálnak stílusos kialakítású hűtőszekrényeket, mikrohullámú sütőket vagy sütőket. 

Gondoljon az olyan részletekre is, mint az edények. Nem tud hibázni a klasszikus fehér edényekkel vagy a romantikus virágos dekorációval. Az ablakokra akasszon csíkos függönyöket, és ne feledkezzen meg a vászonkéztörlőkről sem. 

Ha a konyha össze van kötve az étkezővel, nem hiányozhat egy klasszikus fapad és egy minőségi tölgyfa asztal, amelyen kitűnhet a virágos vászon- vagy pamut terítő. 

Hálószoba vidéki stílusban

A hálószobának szellősnek és világosnak kellene lennie. Itt is válassza a tömörfa bútorokat – jól fog mutatni a láda, a nagy gardróbszekrény, magas éjjeliszekrények és mindenekelőtt a masszív ágy magas fejtámlával. Az összhatást a megfelelően kiválasztott ágyneművel és például virágmintás szövetekkel finomítsa. A fejtámla mögött egy festmény, vagy még jobb, ha egy nagyméretű fotótapéta helyezkedik el. 

Fürdőszoba vidéki stílusban

A vidéki fürdőszoba dísze a külön és szabad lábakon álló zománcozott kád lehet. Azonban a rusztikus csempék, a természetes földes árnyalatú burkolatok vagy mozaikok és pár darab fa fürdőszobabútor, valamint a klasszikus kádbélés is a megfelelő benyomást keltik. Hagyja a mosogatót és a csaptelepeket egyszerűnek, felesleges extrák nélkül. 

Ha a zuhanyzót részesíti előnyben, alakítsa ki vidéki stílusban – a csempézett, szép burkolatú tér jól fog mutatni a fürdőszobában.

Játsszon a részletekkel

  • Romantikus lámpák és csillárok – Romantikus vidéki hangulatot teremthet többféle lámpával, amelyek kölcsönösen kiegészítik egymást. Megjelenésüknek legyen egyszerű, az egyszerű talapzatú szövetburák lesznek a megfelelőek. A kitűnő fényforrással rendelkező lámpák is szépen hatnak majd.
  • Természetes anyagokból készült szőnyegek – Az otthon melegét a jutából, szizálból, gyapjúból vagy tengeri fűből készült szőnyegek idézik elő. Azonban emlékezzen, hogy a szőnyeg mindig csak a padló egy részét fedheti le. Annak fából, kőből vagy csempéből kell lennie, vagy legalábbis annak kell hatnia.
  • Élő virágok és cserepes fűszernövények – A lakásból sosem hiányozhatnak az élő virágok. A francia bájt sugárzó vidéki enteriőrökbe mindenképpen a levendula való, míg a gyógynövények szerelmesei választhatják a zsályát vagy a macskamentát. Ne felejtse a virágokat kerámia- vagy kőedénybe elhelyezni. 
  • Lekerekített formák – A vidéki enteriőrhöz válasszon lekerekített formájú ülőalkalmatosságokat, és azt ne csak az ülések, de a karfák és lábak formájában is.

Szintén érdekelheti:

16+4 tipp az otthoni dolgozószoba és iroda berendezéséhez

Hogyan rendezzen be egy lányszobát

Hogyan rendezzen be egy fiúszobát

Hogyan alakítsunk ki egy elegáns garázs


A terméket sikeresen a kosárba tettük