Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan alakítsunk ki egy elegáns garázs

A garázs nem csak egy hely, ahol leparkolhatja az autóját, mikor hazaér. Szezonális felszerelések, gumiabroncsok és szerszámok tárolására szolgál, és nem utolsósorban műhelyként is funkcionál. Hogyan rendezzen be és szereljen fele gy garázst, hogy az a lehető legpraktikusabb és legstílusosabb legyen? 

Hogyan kell berendezni és felszerelni egy garázst?

A garázst elsősorban az autó parkolására kell használni, majd elkezdhet gondolkodni azon, hogy a rendelkezésre álló helyet hogyan használja fel a berendezések tárolására vagy barkácsolásra. Ha jelentős időt tölt a garázsban, győződjön meg róla, hogy jól is érzi magát benne. Segíthetnek a csupasz falakra akasztott bádogtáblák, poszterek vagy tematikus órák.

Garázs mérete

A garázs minimális méreteit az ott parkoló jármű mérete határozza meg. A legtöbb modern autó átlagosan 2,8 m széles, 4,5 m hosszú és 2,1 m magas. Azonban mindegyik paraméterhez legalább fél métert hozzá kell adnia, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre, és az összes ajtó kényelmes kinyitható legyen, beleértve a csomagtartót is. Győződjön meg róla, hogy a garázs szigetelt, mivel egy jó tetőszigetelésen semmi sem szivárog át, függetlenül a lejtéstől. Használjon munkaállványt a tárgyak mozgatásához. Biztonságosabb lesz az Ön számára, és biztosan talál más felhasználási módot is.

Arról nem is beszélve, hogy ha szeretné tárolni a szerszámait, szezonális felszereléseit, vagy akár műhelyt kialakítani a garázsban, akkor annak méreteinek 4 x 6 méternél kell kezdődniük. Gondoljon arra is, hogy néhány év múlva esetleg le szeretné cserélni jelenlegi autóját egy nagyobb modellre. 

Garázs berendezése

Hogyan lehet praktikusan és hatékonyan elrendezni a garázs belsejét? Általában ajánlott a teret működési, tárolási és karbantartási területekre osztani. Különböző veszélyes anyagoknak, például gyúlékony és vegyi anyagoknak is helyet kell biztosítania. 

Ne felejtse el a garázs falait vagy mennyezetét felhasználni a kevésbé használt tárgyak, például a szezonális felszerelések, mint a kerékpár, sílécek vagy sífutó lécek felakasztására. Ügyeljen azonban arra, hogy a felakasztott tárgyak ne akadályozzák a garázskapu kinyitását. 

Mi nem hiányozhat egy garázsból sem

  • Munkapad – Egyetlen ezermester sem nélkülözheti a munkapadot. Ha helyhiánnyal küzd, válasszon összecsukható asztalt. De mindig győződjön meg róla, hogy minőségi anyagokból készült és stabil. 
  • Garázstároló rendszerek – A polcrendszereket, állványokat és szekrényeket még egy előregyártott garázsban sem nélkülözheti. A polcoknak köszönhetően a szoba teljes magasságát kihasználhatja, a kerekekkel ellátott mobilis polcok pedig szabadon mozgathatók. A garázsba szánt szekrények hasznosak olyan veszélyes anyagok tárolására is, amelyeket a gyermekek vagy háziállatok elől el kell zárni. 
  • Fémdobozok, dobozok és ládák – A Mercedes Benz vagy Volkswagen tematikus kollekcióból származó praktikus dobozokban minden szerszámot és egyéb apróságot egy helyen tárolhat. Már nem fog megesni, hogy hosszú percekig kell keresgélnie a megfelelő csavarhúzót, vagy nem találja a kulcsait. Ezenkívül választhat logóval ellátott üvegeket is.
  • Gumiabroncs-felszerelés – A garázsban lennie kell egy gumiabroncs-állványnak és felszerelésnek, amelyet a gumiabroncsok javításához vagy cseréjéhez használhat. Az alapok: hidraulikus emelő, kerékkulcs, kompresszor, csavarok és anyacsavarok. 
  • Világítás – A garázsban általában nincsenek ablakok, ezért szükséged lesz fényforrásra, hogy minden alkatrészt jól láthasson munka közben.

Kütyük a garázsba

Nagyszerű kütyüként szolgálnak a perforált kemény lemez falak. Az egyes nyílásokhoz csapok és kampók csatlakoztathatók, hogy felakaszthassa azokat a szerszámokat, amelyeket a keze ügyében szeretne tartani. Így elkerülhető a szekrényekben és dobozokban való eszeveszett turkálás. 

Ebben szintén segítenek a drótpolcrendszerek, hogy még a legmagasabb polcon is láthassa, mit tárol. Ha dobozokat és tárolóedényeket használ tárolásra, címkézze fel azokat, hogy ránézésre tudja, milyen kincsek vannak bennük.

Dekoráció a garázsba

Hogyan változtassuk a gyakran barátságtalan garázst olyan hellyé, ahol szívesen töltjük szabadidőnket barkácsolással? Az egyik lehetőség az autós és motoros motívumokkal ellátott fémtábla, amelyek díszítik a csupasz garázsfalakat. Válasszon egy táblát a Route 66 tematikus kollekcióból. Ez az "amerikai autópályája" 1926 óta köti össze a nyugati partot Chicagóval, és keresztülhalad számos további amerikai államon. 

Önnel is megesik, hogy a műhelyben vagy a garázsban megfeledkezik az időről? Nincs is könnyebb, mint a falra akasztani egy órát a tematikus kollekcióból, amelyet az ikonikus Vespa robogó ihletett, amelyet maga Audrey Hepburn vezetett. 

Garázs mint műhely? 

A garázsban lévő műhely nem szokatlan. Az építési és tűzvédelmi előírások szerint e két helyiségnek teljesen külön kell működnie. A gyakorlatban azonban ez általában nem így van, ezért fontos, hogy a műhely kialakításakor gondoljon a biztonságára, hogy munka közben semmi ne essen a fejére.

Garázs

Hogyan rendezzen be és szereljen fel egy garázst, hogy az a lehető legpraktikusabb és legstílusosabb legyen? Tanácsot adunk, mit nem szabad kihagynia egyetlen garázsból sem, és hogyan rendezze be.


A terméket sikeresen a kosárba tettük