Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

8 tipp arra, hogyan rendezzen be egy fiúszobát

Új gyerekszobán dolgozik vagy felújít egy meglévőt? Tanácsot adunk, hogyan rendezzen be egy kortalan fiúszobát, és milyen részekre ossza fel, hogy a lehető legpraktikusabb és legfunkcionálisabb legyen. 

Hogyan rendezzen be egy fiúszobát

Egy kisfiú gyerekszobájának berendezésénél tartsa szem előtt, hogy három alapvető zónával kell rendelkeznie: egy munkaterülettel, egy hellyel, ahol játszani vagy pihenni lehet, és egy csendes alvóhelynek. Nem hiányozhat a megfelelő világítás sem, amely egy központi lámpából áll, és amelyet kisebb fényforrások egészítenek ki az íróasztalnál vagy az ágy mellett.

Mi tartozik egy kisfiú gyerekszobájába?

Óvodát tervez az új családtag számára, és már tudja, hogy fiú lesz? A szobához illő színek kiválasztásakor ne csak a kötelező kékhez ragaszkodjon – adjon esélyt az egyre népszerűbb semleges árnyalatoknak, mint például a bézs, a szürke vagy a mustársárga. Tökéletesen kombinálhatók más dekorációkkal, amelyek nem hiányozhatnak a gyerekszobából. Az egész teret képek , fotótapéták vagy matricák teszik hangulatossá az álomszép gyermekmotívumokkal, különösen állatokkal és rajzfilmfigurákkal.  

És milyen felszerelést helyezzünk egy fiú gyerekszobájába? Az alap egy kiságyból, pelenkázóasztalból, rengeteg tárolóhelyből és egy játszó térből áll, ahol dobozokat vagy játékpolcokat helyezhet el a fiúk számára. 

Mi tartozik egy óvodás gyerek szobájába?

A játszószoba az óvodáskorban alakul át szobává, ahol az iskola kezdetével nem hiányozhat a koncentrációhoz és a tanuláshoz szükséges hely. Ha a testvérek egy szobán osztoznak, próbáljon meg számukra egy-egy olyan szobarészt biztosítani, ahol nem zavarják egymást alvás, játék vagy tanulás közben. Ebben az esetben a tárolóhelyhez csatlakoztatható emeletes ágy rengeteg helyet takarít meg. 

Mi tartozik egy óvodás gyerek szobájába?

Egy iskoláskorú gyermeknek szüksége van arra, hogy rendet teremtsen az életében, ami segít összpontosítani. Díszítse a szobát inkább semlegesen, és felejtse el az extravaganciát, amely elvonja a figyelmet a tanulástól, és feleslegesen elvonja a gyermek figyelmét. 

Igyekezzen mindig elkülöníteni a szobában az alvás, a játék és a tanulás helyét – ez utóbbira fordítsunk fokozott figyelmet. Helyezze el a tanulás helyét úgy, hogy sok fény érje a gyermek íróasztalát, és ne felejtsen el egy kiegészítő fényforrást sem asztali lámpa formájában. Szerezzen be állítható magasságú íróasztalt, amely együtt nő a gyerekkel, és győződjön meg róla, hogy a szék ergonomikus, így biztosítva a megfelelő testtartást.

Milyen színeket válasszunk a fiúk gyerekszobájába?

A fiúszoba színeinek kiválasztásakor jó, ha nem feledkezünk meg arról, hogy azok hatással lehetnek a gyermek pszichéjére és viselkedésére. Általánosan elmondható, hogy:

  • A meleg színek vidámak és felemelőek. Tágíthatják és élettel telibbé tehetik a szobát, ezért remek választás egy gyerekszobába. 
  • A hideg színek passzivitáshoz vezetnek. Különösen alkalmasak azok számára, akik szeretik a tiszta, világos és friss környezetet. Legfőképp konyhákban, fürdőszobákban és hálószobákban használják őket.
  • A sötét színárnyalatok megnyugtatóak. Kifinomultnak és valósnak tűnnek, de korlátozzák és szűkítik a teret. Alkalmasak nagy, tágas helyiségekbe, amelyeket hangulatossá tehetnek.

És mely színek a legmegfelelőbbek egy gyerekszobába?

  • Sárga – elősegíti a tanulást és a koncentrációt. Inspiráció forrása, javítja a memóriát és az agyműködést.
  • Narancssárga – a siker, az önbizalom és a kreativitás színe. Energiát ad és serkenti a gondolkodást és a tanulási képességeket.
  • Zöld – főként regeneráló és nyugtató hatású. Megnyugtatja és serkenti a túlterhelt elmét, és erősíti a kimerült idegeket. Ezért jó választás a vizsgára való felkészülés során!
  • Kék – nyugtat, türelmessé tesz és elősegíti a koncentrációt. Felébreszti a művészi kreativitást és az inspirációt. 
  • Lila – elősegíti a kreativitást, az alkotókészséget és nagyszerű inspirációs forrás. Különösen alkalmas művészethallgatók számára.

Elegendő tárolóhely

Arra kérni a gyermekét, hogy tartsa rendben a szobáját, néha nehéz feladat lehet. A szoba berendezésénél ügyeljen arra, hogy elegendő tárolóhelyet biztosítson, elrejtve mindazt, ami a padlón, a széken vagy az ágyon hever. 

Padló vagy szőnyeg? 

Nem tudja eldönteni, hogy szőnyeggel borítsa-e le a padlót a gyermeke szobájában? Kössön kompromisszumot, és szerezzen be egy kisebb szőnyeget, és csak ot helyezze el, ahol a gyermek játszik. Hozzon létre egy speciális játszókutat, ahol játszhat, rajzolhat vagy modellezhet.

Hogyan kell díszíteni egy fiú szobáját?

A fiúszoba berendezésénél a gyermek életkora és érdeklődési köre legyen az irányadó. Először is hozzon létre egy semleges alapot világosra festett falakból és fából készült bútorokból, majd készítsen olyan dekorációt és válaszon olyan kiegészítőket a fiúk szobájába, amelyeket az évek során könnyen (és költséghatékonyan) megváltoztathat. Ennek köszönhetően lépést tarthat a korral, és a szobája mégis modern marad. 

Plakátok - Batman Plakátok - Spiderman Plakátok Star Wars

Fogadjon a fali képekre gyermekmotívumokkal és a falmatricákra. A gyerekszobai poszterek is nagyszerűen működnek. A választás során inspirálódjon webáruházunk tematikus kollekcióiból, ahol nem csak a gyerekszobába való fali dekorációkat talál:

Tapétázza be gyerekszobát

Ne feledje – a gyermekek érdeklődési köre gyakrabban változik, mint az időjárás-előrejelzés. Ezért ne fáradjon a falak festésével, hanem helyette helyezzen el gyerektapétákat és fotótapétákat, amelyeket szabadon lecserélhet, így rugalmasan reagálhat gyermeke változó érdeklődési körére.

Összegzés

Nem mindig könnyű úgy berendezni akár egy kis vagy nagy gyerekszobát, hogy az praktikus és hangulatos legyen. Az alapötlet az, hogy a szobát három zónára – játék, alvás és tanulás – osszuk fel, és jó minőségű, semleges árnyalatú bútorokra fogadjunk, amelyeket könnyen kiegészíthetünk különböző színű és mintájú dekorációkkal és lakástextilekkel. 


A terméket sikeresen a kosárba tettük