Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan rendezzük be a lakást hygge stílusban

Új lakást rendez be vagy felújítja a már meglévőt? Merítsen ihletet a dán Hygge stílusból, amely elbűvöli az otthonos és nyugodt légkörével, és engedje otthonába a fát, a gyertyákat vagy a skandináv mintájú tapétákat.   

Mi a hygge

A dán életstílus, az úgynevezett hygge a kellemes atmoszférára, a meghitt környezetre, valamint a jó közérzetre és a boldogság érzésére épül. Különösen a téli évszakhoz kötődik, amikor korán sötétedik, és az időnk nagy részét otthon a meleg takaró alatt töltjük, egy csésze teát szürcsölgetve a kandalló mellett. Kíváncsi, hogyan teremthet nyugodt légkört az otthonában? Tippjeinkkel pillanatok alatt berendezheti a hygge otthonát!

Tudta, hogy...? A dánokat állítólag a világ legboldogabb nemzete? Ez minden bizonnyal a sajátos életmódjuknak köszönhető, amit apró erőfeszítéssel ön is elsajátíthat.

Minimalizmus a lakótérben

A dánok szerint nem kell sok minden a boldogsághoz. Ezért a hygge fogalma tökéletesen összeillik a minimalista stílussal. A cél az, hogy megszabaduljon mindentől, ami felesleges és zavaró, és hogy a lehető legszellősebben rendezze be hygge otthonát. Ezért először is kezdje egy alapos tisztítással, és csak azt tartsa meg, amit valóban kihasznál és örömet szerez. 

Tudta, hogy...? A hygge szó értelmét nem könnyű megmagyarázni, de alapvetően egy olyan életmódról van szó, amely az embereknek jólétet, boldogságot és kikapcsolódást jelent. 

Alkossa meg a saját relaxációs helyét

Alkossa meg a saját relaxációs helyiségét A dánok az ilyen zugot hyggekrognak nevezik. Ez lehet egy kényelmes fotel a kandalló előtt, egy nyugágy a szoba sarkában vagy egy ülőhely egy széles ablakpárkányon vagy bemélyedésben. 

A relaxációs sarkot elválaszthatja a szoba többi részétől például paraván, könyvespolc vagy fali tapéta segítségével. Helyezzen el párnákat, egy meleg takarót és könyveket (például a Hygge-ről), amikbe bele-beleolvas, és meglátja, hogy semmit sem fog hiányolni.

Tudta, hogy...? A dánok a könyvolvasást tartják a legjobb hygge tevékenységnek? Otthonaikban szinte mindig találna szépirodalommal, regényekkel vagy krimikkel teli könyvtárakat.

Főszerepben a természetes anyagok

A hygge stílusú lakóterekre a természetes anyagok használata világos színekkel kombinálva a jellemző. A fa viszi a főszerepet, amelyet padlóburkolatokhoz, bútorokhoz, falburkolatokhoz és dekorációhoz is felhasználnak. Ezen kívül más természetes anyagokat is nagyszerűen kiegészít, mint például a kő, a kerámia vagy a természetes textíliák (pamut, gyapjú vagy vászon).  

Tudta, hogy...? A fa vagy kő falburkolat nem kell, hogy sok idejébe vagy pénzébe kerüljön? Elegendő, ha valósághű fa- vagy kőcsempe-motívummal ellátott tapétát használ.

Teremtsen kellemes atmoszférát a megfelelő világítással

A kellemes atmoszférát a megfelelő világítással érheti el. Remek választásnak bizonyulnak az állítható fényű lámpák, amiknél az intenzitást maga választhatja meg. Kiegészítheti őket gyertyákkal, aromalámpákkal vagy romantikus lámpásokkal. Ha van rá lehetősége, időnként élvezze a hangulatos estéket az égő kandalló előtt, vagy fontolja meg egy bioalkoholos kandalló beszerzését, amely otthonra is alkalmas.  

Tapéták skandináv stílusban

A skandináv ihletésű tapétákra jellemzőek a világos színek, tiszta vonalak, természetes minták és motívumok. A skandináv enteriőr semleges alapja azonban lehetővé teszi, hogy egy kicsit eljátsszon a tapéta kiválasztásával, és válasszon egy különlegesebb, például kastélyos stílusban. A cél egy olyan tér kialakítása, amely harmonikusnak és otthonosnak hat. 

Próbáljon meg a fal egy részére felhelyezni kocka mintájú tapétát vagy mozaik mintájú tapétát

Táblázat

A csíkos és hullámos motívumos tapéták meghitt hangulatot varázsolnak az enteriőrbe:

A hygge stílusú dekoráció kapcsolódik az érzelmekhez

A hygge egy olyan életstílus, amely szorosan kapcsolódik az érzelmekhez és az individualizmushoz. Lelket lehelhet otthonába például azzal, ha a falra akaszt bekeretezett fényképeket vagy a kedvenc festményeit. Hasonlóképpen jó szolgálatot tesznek az olyan ajándéktárgyak, amelyek boldog pillanatok emlékét idézik fel. Azonban ne feledje, hogy a hygge stílusú tér nem szereti a zsúfoltságot és a felesleges tárgyakat, ezért ne vigye túlzásba a dekorációt. 

Hogyan rendezzen be egy Hygge otthont könnyedén és gyorsan?

Merítsen ihletet ezeknek a dolgoknak a listájából, amelyek ideálisak a megfelelő hygge-hangulat megteremtéséhez:

  • lámpák és kislámpák az otthonos légkör megteremtéséhez
  • aromalámpák éteres olajokkal
  • gyertyák természetes faggyúból
  • fabútor, fonott kiegészítők és egyéb természetes anyagokból készült dekorációk
  • dizájnos fali tapéták skandináv stílusban
  • meleg takarók és plédek, puha párnák
  • bolyhos szőnyegek és szőrmék 
  • könyvekkel teli könyvtár 
  • kandalló vagy legalább biokandalló 
  • élő növények és gallyak 

Szintén érdekelheti:

  • Hogyan rendezze be otthonát vidéki stílusban – Érdekli, hogyan rendezze be az enteriőrjét vidéki és rusztikus stílusban, ami a nagymamája házikója miatt ismerős? Tippjeinkkel akár bal kézzel is győzi!
  • Hogyan rendezze be otthonát retro és vintage stílusban – Csempéssze be otthonába a múlt század 70-es éveinek hangulatát retro bútorokkal és dekorációkkal. Tanácsot adunk, hogy egy retro ihletésű enteriőrből melyek azok a bútorok, dekorációk és színek, amelyek nem hiányozhatnak .
  • Hogyan alakítsunk ki egy elegáns garázs – A garázs nem csak egy hely, ahol leparkolhatja az autóját, mikor hazaér. Szezonális felszerelések, gumiabroncsok és szerszámok tárolására szolgál, és nem utolsósorban műhelyként is funkcionál.
  • Inspiráció: Vidéki tapéta – Szeretné a városi lakásban is vidéken érezni magát? Van megoldásunk az ön számára rusztikus motívumokkal és mintákkal ellátott tapéták formájában!

A terméket sikeresen a kosárba tettük