Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Karácsonyi ajándéktippek gyerekeknek

A karácsony már az ajtón kopogtat, és még mindig nem tudja, hogyan válasszon eredeti ajándékot a gyermekeinek? Ne essen pánikba, összeállítottunk önnek egy jó adagnyi karácsonyi ajándék inspirációt, aminek a hároméves, az első osztályos és a tinédzser is örülni fog!

Eredeti karácsonyi ajándék a lányának vagy a fiának

Elege van a gyerekeinek a játékokból és a ruhákból? Ebben az esetben itt az ideje, hogy karácsony este meglepje őket valami különlegessel – például egy vadonatúj gyerekszobával. Biztosak vagyunk benne, hogy gyermekének már szüksége van rá! Lehet, hogy eddig egy hálószobán osztozott Önnel, lehet, hogy egy fiatalabb testvérével osztotta meg a szobát, vagy egyszerűen kinőtte a meglévőt. 

Tipp: Hogyan hozzuk létre álmaink gyerekszobáját? A gyerektapéták és a színes fali dekoráció segítenek

Ezért fogjon hozzá a gyerekszoba berendezéséhez vagy felújításához, és a gyerekeket készítse fel egy felejthetetlen karácsonyra. Karácsony este borítsa be a gyermekbirodalom ajtaját nagyméretű csomagolópapírral, és hagyja, hogy gyermeke "kicsomagolja" az ajándékát. Garantáljuk, hogy ennél jobb karácsonyi ajándékot aligha tud a gyerekeknek kitalálni.

Mit adjon karácsonyra a lányának vagy fiának

Nos, igen, de mi van akkor, ha a pénzügyei nem engedik meg, hogy egy vadonatúj gyerekszobát rendezzen be? Nem kell rajta a fejét törnie. Fogadjon olyan lakberendezési tárgyakra, amelyek megfizethetőek, és a felismerhetetlenségig képesek átalakítani a szobát. Hogyan járjunk el a kiválasztásuk során?

  • Vegye figyelembe a gyerek életkorát. Egy tinédzsernek nem lehet azzal kedveskedni, amivel egy hároméves kisgyereknek.
  • Inspirálódjon gyermeke érdeklődési köréből és hobbijaiból. 
  • Nem utolsó sorban vegye figyelembe a helyiség meglévő berendezéseit. A dekorációnak nem szabad kiszúrnia a szemünket, éppen ellenkezőleg, színben illeszkednie kell az enteriőrhöz.

Mit adjon karácsonyra egy kislány és egy kisfiú számára (0-3 év)

A család legújabb tagja gyakran még nem rendelkezik saját szobával. Annál is inkább érdemes odafigyelni arra, hogy mi veszi körül a csecsemőt vagy a kisgyereket, amikor a kiságyában játszik vagy alszik. A legegyszerűbben például rajzfilmfigurákat vagy állatokat ábrázoló fali gyerekmatricákkal teheti hangulatosabbá a játszószobát. 

A falakon kívül az üvegre is ragaszthat matricákat, és a karácsonyi ünnepek közeledtével karácsonyi díszekkel vagy hópelyhekkel díszítheti az ablakokat.

A pelenkázóasztal vagy a kiságy feletti falat is feldobhatja gyerekképekkel. Biztonsági okokból inkább a vászonra festett képeket részesítse előnyben – találhat köztük gyerekmesék által inspirált képeket, de többrészes festményeket is, amelyekkel akár el is játszhat. 

Tipp: A Jégvarázs életre kel a gyerekszoba falain

Mit vegyünk karácsonyra egy lány és egy fiú számára (3-7 év)

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy hároméves korára a gyermeknek már saját szobával kellene rendelkeznie. Sok munkát és pénzt spórolhat meg magának, ha a gyerekszobába semleges alapot választ, fehér falakat és fából készült, ideális esetben állítható vagy többfunkciós bútorokat. Míg nő a gyerek, megelégedhet azzal, hogy csak a dekoráció cserélődik időnként.

A fa alatt a gyerekek találhatnak például falfestményt, fali gyerekmatricákat vagy egy bekeretezett posztert.

Tipp: A gyerekek karácsonyi ajándékának kiválasztása során inspirálódjon webáruházunk tematikus kollekcióiból, ahol nem csak a gyerekszobába való fali dekorációkat talál:

Mit vegyünk karácsonyra egy csaj és egy srác számára (7–15 év)

Mivel a gyermek érdeklődési köre gyakrabban változik, mint az időjárás-előrejelzés, próbáljon megfontoltan gondolkodni a karácsonyi ajándék kiválasztásakor. Ne fáradjon feleslegesen a falak festésével, hanem helyette helyezzen fel tapétákat és fotótapétákat, amelyeket szabadon lecserélhet, így rugalmasan reagálhat gyermeke változó érdeklődési körére. 

Tipp: ​A klasszikus tapétákat és fotótapétákat a szobák falára vagy mennyezetére instalálják. De elérhetőek fotótapéták is az ajtókhoz, amelyeket 211 × 91 cm-es szabványméretben gyártanak.

 

Hogyan válasszunk tapétát karácsonyi ajándékként egy lánynak:

Hogyan válasszunk a tapétát karácsonyi ajándékként egy fiúnak:

  • Futballstadion a lakásban? Miért ne! A tematikus tapéták a gyerekszobát focipályává változtatják.
  • A graffiti fotótapéta minden tinédzser és művészetkedvelő szobájába jól illik. Az alkalmazott színek széles skálájának köszönhetően minden helyiséget felélénkít és teljesen más hangulatra hangol.
  • Batman, Spiderman vagy a Bosszúállók hősei – mindannyian életre kelnek a fiú szobájának falain a képregényes fotótapétának köszönhetően.
  • Sportautók, halhatatlan veteránok, villámgyors versenyautók, angol piros autóbuszok vagy amerikai sárga taxik – a gyors motorok szerelmeseinek megfelelő tapéták.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük