Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan hozzuk létre álmaink gyerekszobáját? A gyerektapéták és a színes fali dekoráció segítenek

A gyerekszoba a gyermekek számára maga az egész világ, egyszerre a játék, tanulás és pihenés helyszíne. Amennyiben vidám és játékos gyerektapétákat és kiegészítőket használunk, mindig kellemes élmény lesz belépni a gyerekszobába. Hogyan válasszuk ki az ideális tapétát és mivel díszítsük a falakat?

Miért tapétázzuk ki a gyerekszobát?

A gyerektapéták az egyik legjobb lehetőséget kínálják, hogy kis befektetéssel is életet leheljünk az egyszínű falakba. A játékos és vidám színek jó hatással vannak a gyerekek kreativitására és fantáziájára. Ki ne akarna egész nap olyan szobában játszani, melyet kedvenc mintái, figurái díszítenek? 

Tapéták kis és nagy szobákba

A gyerektapéták nemcsak szebbé teszik a falakat, de optikailag is megváltoztatják az egész teret. A világos színű és apróbb mintájú tapéták nagyobbá teszik a teret, a függőleges vonalak azt az illúziót keltik, hogy a plafon magasabban van, mint a valóságban, éppen ezért ajánlhatók a kisebb szobákba. A nagyobb szobákba nagyobb mintás, sötétebb tónusú vagy vízszintes csíkozású tapéták javaslunk, hogy optikailag kisebbé, barátságosabbá tegyék a teret.

Milyen színű tapétát válasszunk?

A gyerekszoba tapétájának színe sokkal fontosabb, mint azt első ránézésre gondolnánk. Mivel elég sok időt töltenek itt a gyerekek, ezért érdemes figyelembe venni személyiségüket és az alapján választani színt. Csöndes és kevésbé aktív gyerekek energiát nyerhetnek az erősebb tónusú vörös, sárga és zöld színekből, míg a hiperaktív gyerekeket megnyugtatják a finomabb tónusú kék és krémszín különböző árnyalatai

Mintával, vagy anélkül?

A kisebb gyerekek számára ajánlott mintás tapétát választani. A kiválasztáshoz érdemes tudni, hogy a gyerekek mit szeretnek, miről beszélnek gyakran, mi érdekli őket. A fiúk szobájába ajánlottak a tapéták különböző mértani alakzatokkal, a lányok szobájába ajánlottak a finomabb virágmintás tapéták. Nagyobb gyerekek előnyben részesítik az egyszínű tapétákat, melyek jól passzolnak a plakátokhoz, poszterekhez.  

Falak, melyek vászonként használhatóak

A klasszikus vinil tapéták mellett, a gyerekszoba díszítéséhez kitűnőek az eredeti fotótapéták, melyek nagy előnye a végtelen számú minták, motívumok lehetősége. Az ön gyerekét is izgalomba hozzák az autók, a labdarúgás, vagy a képregényhősök?  Esetleg rajzolt mesehősökért lelkesedik? Bármit is szeretne a szoba kisebb, vagy nagyobb lakója, a fotótapéta nagyméretű képpé változtatja az egyszerű falat.

Egyéb díszítőelemek, melyek életet lehelnek a falakba

Emlékszik, hogy mely színészek vagy énekesek plakátjai díszítették az ön gyerekszobáját? Szerezzen hasonló örömet gyermekének és díszítse szobájukat rajzolt figurák, képregényhősök, vagy állatok plakátjaival. A kisebb gyerekek nagyon lelkesek, ha megengedik nekik, hogy vidám matricákat ragasszanak a falakra. A gyerekszoba szokásos berendezéséhez tartoznak a klasszikus falra akasztható gyerekképek.  A balesetveszély elkerülése érdekében gondoljon arra is, hogy inkább vászonra nyomtatott képeket használjon, mint bekeretezett képet, melynél törés esetén fenáll az üvegszilánkok okozta sérülések lehetősége. 

Engedje meg gyerekeinek, hogy beleszólhassanak a gyerekszoba berendezésébe. Bármi legyen is a gyerekek választása, vidám tapéták, plakátok, vagy érdekes képek; higgye el, képesek lesznek olyan környezetet termteni, melyben jól fogják magukat érezni!


A terméket sikeresen a kosárba tettük