Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan rendezzünk be egy férfinek való barlangot

Vágyott már valaha olyan helyre, ahol a hobbijának hódolhat, találkozhat barátaival vagy egyszerűen zavartalanul pihenhet? Lehet, hogy nem is tud róla, de az álma, hogy megépítse a saját férfibarlangját. Egy hely, ahová csak meghívással lehet bejutni, ahol a rend csúnya szó, és ahol nem létezik unalom. Megmutatjuk, hogyan alakítson ki ilyen barlangot, és mivel szerelje fel. 

Mi az a férfibarlang

A férfibarlangot mindenki egy kicsit másképp képzeli el, de alapvetően ez egy olyan hely, ahol egy férfi a hobbijának hódolhat, időt tölthet a barátaival és elvonulhat a mindennapi gondoktól. És mi úgy gondoljuk, hogy minden családfő megérdemel egy ilyen férfi sarkat. 

Hol lehet megszervezni egy duzzogó szobát egy srácnak

Akad az otthonában egy kihasználatlan helyiség, egy garázs vagy akár egy kerti ház? Ha a családja is egyetért, akkor a helyiséget átalakíthatja férfibarlanggá. Remekül kihasználható például a ház pincéje, egy padlástér vagy egy üres háztartási helyiség is. 

Hogyan rendezzünk be egy férfiszobát vagy férfibarlangot

Minden férfibarlang egy kicsit másképp néz ki, attól függően, hogy az adott férfi mivel foglalkozik a szabadidejében. De minden férfisarokban van valami közös – kényelmet és végtelen szórakozási lehetőséget biztosít a tulajdonosának.

Fogjon hozzá a festésnek vagy tapétázásnak

Először egy kis manuális munka vár majd Önre. Ha stílusos szobát szeretne berendezni egy férfinak, felejtse el a fehér falakat, és kezdjen el festeni, vagy még jobb, ha kitapétáz. Mi az Ön helyében nem riadnánk vissza a nagyméretű, sötét színekben pompázó fotótapétáktól, amely remek hangulatot teremt a filmnézéshez, a videojátékokhoz és a biliárdozáshoz. 

Megfelelő színek egy férfi szobájába

A keménységet és a férfiasságot hangsúlyozó jellegzetes színpaletta minden férfi enteriőr alapja. Győzedelmeskedni fog a fekete és minden árnyalat a szürkétől a fehérig, amelyek jól illenek a földes árnyalatokhoz vagy az indigókékhez. De a mélyvöröstől sem kell félnie. 

Megfelelő anyagok egy férfibarlanghoz

Egy férfias enteriőrben kiemelkednek a nyers anyagok – a tömör fa, kő, beton vagy nyers tégla. Nem kell pénzt költenie a tégla- vagy faburkolatra. Ehelyett használjon természetes anyagokat imitáló tapétákat Kontrasztként a fényes felületekkel és az üveggel modern hatást érhet el. Ne kerülje a mintákat sem, különösen a geometrikus vagy absztrakt mintákat.

Kényelmes és praktikus bútorok 

A férfibarlangban kényelmesen kell éreznie magát, ezért fektessen be egy állítható kanapéba, masszázsfotelbe vagy babzsákokba. Jól fog jönni egy asztal és néhány kisebb tárolóasztal is az italok vagy a társasjátékok számára. Használja ki a szoba falait is – akasszon fel polcokat, és állítsa ki trófeáit, díjait vagy akár a Star Wars és Harley Davidson gyűjteményét. 

Megfelelő TV a sportrajongóknak

A férfibarlangból nem hiányozhat a megfelelő szélesvásznú TV, amelyen a barátaival követheti a focimeccseket. Befektethet egy megfelelő térhangzással rendelkező házimoziba is, amely segítségével elmerülhet a képernyőn zajló eseményekben. 

Nincs elég hely egy szélesvásznú TV számára? Szerezzen be egy kivetítőt és egy nagy vásznat házimozival, amely gyakorlatilag nem igényel helyet.

A szórakozásé a főszerep 

A kikapcsolódásának legjobb módja a videojátékok vagy az asztali foci? Rendezze be férfibarlangot játékszobának – nemcsak a társasjátékok, játékkonzolok és falra szerelt darts-ok gyűjteményének, hanem a már említett csocsóasztalnak, biliárdasztalnak vagy pingpongasztalnak is lesz benne helye. A barátai értékelni fogják a játéktermeket, flipperállványokat és természetesen a jól felszerelt otthoni minibárt.

Party helyiség

Szeretne időnként vacsora partyt vagy partyt tartani, ahová meghívja az összes barátját, volt osztálytársát vagy esetleg a munkahelyi kollégáit? Szerelje fel a party helyiséget házi készítésű minibárral, grillsütővel és hűtőszekrénnyel, vagy alakítson ki egy bárpultot néhány bárszékkel. Ha egyszerre sok embert lát vendégül, gondolkodjon el egy hűtő megvásárlásán a söröshordók számára.

Alakítson ki egy házi edzőtermet 

Ön is azok közé tartozik, akik sportolás közben tudnak a gondokról a legjobban megfeledkezni? Építse ki a saját edzőtermét a saját férfibarlangjában. Nem hiányozhatnak a súlyzók, a bench press és a futópad, de beszerezhet egy boxzsákot is, amely ideális egy stresszes nap levezetéséhez.  

Műhely minden ezermester számára

Szívesen javít, újít fel vagy készít dolgokat szabadidejében? A férfibarlangban különítsen el egy helyet a munkaasztalnak és a szerszámoknak. A kerekes polcok, az okos tárolórendszerek és a kisebb alkatrészek tárolására szolgáló fémtartályok jó szolgálatot tesznek majd. 

Nagyszerű kütyüként szolgálnak a perforált kemény lemez falak. Az egyes nyílásokhoz csapok és kampók csatlakoztathatók, hogy felakaszthassa azokat a szerszámokat, amelyeket a keze ügyében szeretne tartani. Így elkerülhető a szekrényekben és dobozokban való eszeveszett turkálás. 

A zavartalan munka helye

Szeretne férfibarlangjában saját vállalkozást indítani? Egy ideális férfi dolgozószoba takarékosan berendezett, hogy semmi ne vonja el a figyelmét és ne zavarja a koncentrációját. Kezdésként elegendő lesz egy tágas dolgozóasztal, egy ergonomikus szék, amely megelőzi a hátfájást, és a megbízható internetkapcsolat. 

Önnel is megesik, hogy a munkahelyén elveszti időérzékét? Semmi sem könnyebb, mint egy eredeti motívummal ellátott órát a falra akasztani. 

Hogyan lehet megbirkózni a helyhiánnyal?

Egy férfibarlangot egy kis erőfeszítéssel kis helyen is kialakíthat. Csak ismerni kell a megfelelő trükköket. 

  • A legfontosabb, hogy ne pazaroljon a hellyel. Tényleg szüksége van a férfibarlangban egy szekrényre, egy öt személyes kanapéra vagy egy ágyra? 
  • Használja ki a helyiség falait. A függőszekrények, polcok és polcrendszerek sok helyet megtakarítanak.
  • Próbálja optikailag növelni a teret Például egy nagy tükör az egyik falon, élénk színárnyalatok, merész minták vagy 3D-s tapéták segíthetnek mélységet kölcsönözni a szobának. 

Hogyan lehet feldobni a varrószobát

Használja ki, hogy végre van saját tere, és alakítsa ki úgy, hogy igazán jól érezze benne magát. Hogyan tovább? 

  • Helyezze ki kedvenc színészeinek, zenészeinek vagy akár filmjeinek posztereit. Ezeket bekeretezheti világító keretekbe, és felakaszthatja a falra a TV képernyője mellé.
  • Ha a férfibarlang a házon belül található, gondolja át, nem lenne-e jó ötlet hangszigetelést beépíteni. Így biztos lehet benne, hogy nem fogja zavarni a háztartás többi tagját videojátékozás vagy asztali foci közben.
  • Ha a férfibarlangban filmeket szeretne nézni és videojátékokat játszani, szerezzen be süllyesztett fényeket és fénytompítókat a megfelelő hangulat megteremtéséhez. 
  • Gondolkozzon el azon, hogy hasznos lenne-e függöny vagy redőny az ablakokra. Így zavartalanul élvezheti a délutáni szunyókálást. 
  • A műhelyben vagy a játszószobában különösen kitűnnek a kedvenc motívummal vagy egy vicces jelmondattal ellátott fém falitáblák. 
  • A biztonság kedvéért szerezzen be egy ajtózárat. Soha nem tudhatja, hogy a kíváncsi gyermeke mikor dönt úgy, hogy felfedezi a minibár vagy akár a szerszámos táska tartalmát. 

 

   

Zárszó

Már tudja, hogyan alakítsa ki az új férfibarlangját? Akár videojátékokkal, fitneszedzéssel vagy fizikai munkával tölti szabadidejét, férfibarlangja ideális helyet biztosít hobbijainak és érdeklődési köreinek. 

Szintén érdekelheti:

  • Hogyan építsünk ki egy stílusos garázst – Tudja meg, mekkora garázsra van szüksége, mi az, ami nem hiányozhat belőle, és hogyan alakítson ki műhelyt.
  • Hogyan alakítsa ki irodáját – Tanácsot adunk, hogy mire kell gondolnia irodája kialakításakor, mire figyeljen oda, és mit ne felejtsen el.
  • Harley-Davidson: A szabadság és a lázadás szimbóluma – Olvassa el a Harley-Davidson jelenség rövid történetét. Tudta például, hogy a márka első motorkerékpárja közel 120 évvel ezelőtt a Wisconsin állambeli Milwaukee egyik műhelyéből került ki?

A terméket sikeresen a kosárba tettük