Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Harley-Davidson - a szabadság és a lázadás szimbóluma

Harley-Davidson - a szabadság és a függetlenség jelképe, amely több ezer ember szívét hódította meg a világ minden tájáról. Bár az első motorkerékpár csaknem 120 évvel ezelőtt hagyta el a Wisconsin államban levő milwaukeei műhelyt, az eltelt idő nem csökkentette az amerikai márka népszerűségét. Mit gondol – forgalomban van még a híres 1. számú motorkerékpár?

Kezdetek

A Harley-Davidson márka éppen olyan lázadó módon indult, mint amilyen filozófiát manapság társítunk hozzá. A gyártók (William S. Harley és Arthur Davidson) nevét viselő legelső motorkerékpárt Milwaukee városában, egy fészerben készítették el 1903-ban. Az első két alapítóhoz hamarosan csatlakozott William és Walter Davidson (Arthur testvérei). A négyes évekig meghatározta Harley-Davidson Motor Company mindennapjait, lényegében együtt hozták létre a márkát, ahogyan azt ma ismerjük.

A halhatatlan 1-es szám

A lelkesedés és a kemény munka valóban kifizetődő volt a négy fiatal férfi számára, mivel az első motorkerékpárokat már előrendelésben eladták. A legelső Harley-Davidson motorkerékpár egy bizonyos Meyer úr tulajdonába került, aki 9600 km-t tett meg rajta. A legendás első számú motornak jónéhány további tulajdonosa volt és bármilyen hihetetlenül is hangzik, a mai napig forgalomban van, 1 160 000 megtett kilométerrel a tarsolyában.

A cég fejlődése

A társaság növekedése nem váratott magára sokáig. A postaszolgálattal, a rendőrséggel és a hadsereggel kötött üzletek minden bizonnyal nagyban hozzájárultak ehhez. A háború alatt Harley-Davidson teljesen leállította a polgári termelést, és minden erőforrását a katonai termelésre koncentrálta.

A márka népszerűsége növekszik

Időközben azonban a márka erős rendkívül erős arculatot épített fel – ezt elősegítette a hivatalos Harley-Davidson logó 1910-ben történő bevezetése, de mindenekelőtt a motorkerékpár teljesítményének és megjelenésének folyamatos fejlesztése. Ennek is köszönhető, hogy 1924-ben megalakult a Harley-Davidson motorkerékpár-tulajdonosok első és hivatalosan legrégibb klubja. A klubot San Franciscóban alapították, de több mint 50 évvel később befejezte tevékenységét.

Csehszlovák elsőség

Az USA-ból, San Franciscóból ugorjunk Csehszlovákiába, amely viszonylag nagy szerepet játszott a cég fejlődésében. A két világháború közötti időszakban a márka legfontosabb külföldi piaca Csehszlovákia volt. Az első Harley-Davidson kereskedő 1924-ben nyitott, és évente akár 500 motorkerékpárt is értékesített, ami több, mint amit manapság értékesít a márka Csehországban. Mi állt e meglepő tény hátterében? Csehszlovákia soha nem rejtette véka alá az amerikai függetlenség és az életmód iránti csodálatát. A Harley-Davidson motorkerékpárok lehetőséget adtak nekik, hogy megmutassák saját függetlenségüket és lázadó szellemüket.

Ezért nem meglepő, hogy Csehszlovákia egy olyan elsőbbséget ért el, melyre a mai napig büszkék a csehek. A Harley-Davidson Motorkerékpár Tulajdonosok Klubját 1928-ban alapították, és a legrégebbi hivatalos, máig működő Harley-klub a világon.

A nagydarab, szakállas, bőrdzsekis keményfiúk alkonya?

A márka cseh képviseletének vezetője szerint a Harley-Davidson pozíciója a Cseh Köztársaságban továbbra is nagyon erős. Azonban már régóta nem csak hatalmas, tetovált, szakállas, bőrdzsekis férfiak járják az országot, kétkerekűiket bömböltetve. A rendszeres és a visszatérő ügyfelek körébe egyre inkább azok tartoznak, akik csendes és magányos utazást akarnak, és a gyengébb nem is nagy számban képviselteti magát.

Harley-Davidson rajongó, vagy az esetleg egy motor büszke tulajdonosa? Amennyiben igen, élvezze a garázsban töltött időt, miközben gondozza a motorkerékpárját, és mindenképpen szerezzen be egy eredeti terméket az ikonikus logóval!

Díszítse a garázs falait Harley-Davidson fémtáblákkal. De előre szólunk, hogy nagyon könnyen szenvedélyes gyűjtővé válhat!

     

Előfordul, hogy annyira belefeledkezik a karbantartásba, hogy otthon élete párja csak kihűlt vacsorával és szemrehányások özönével várja? Akasszon a garázsfalra eredeti Harley órát és meg is oldotta a problémát! 

 

A fémdobozok, perselyek segítenek egy helyen tárolni az összes apró szerszámot, vagy a garázsban amúgy szanaszét heverő, nélkülözhetetlen egyéb tárgyat. Többé nem fog hosszú perceket az ideális csavarhúzó, vagy az eltűnt fogó keresésével tölteni.

     

Van a garázsban hűtője? A szereléshez nélkülözhetetlen sör tárolása mellett ideális hely a Harley-Davidson mágnesek közszemlére tételére is.

   

A terméket sikeresen a kosárba tettük