Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Vespa - egy ikonikus robogó, melyet Audrey Hepburn tett híressé

Szórakoztatóak, könnyen kezelhetőek, és bárhová le lehet velük parkolni. Nem csoda, hogy az olasz Vespa robogók generációk óta népszerűek. Nézzük meg mit rejt a jármű, melyet állítólag minden 50. olasz birtokol! Megtudhatja, hogy honnan származik a Vespa neve, és hány darab van belőle forgalomban a világ minden táján.

A repülőkkel kezdődött minden 

Már sokkal azelőtt, hogy az első Vespa meglátta volna a napvilágot, a Piaggio gépipari cég erős pozíciót épített ki magának az olasz piacon. Alapítása óta 1884-től, Rinaldo Piaggio és később fiai, Enrico és Amanda vezetésével, légcsavarokat, motorokat és teljes repülőgépeket gyártottak, beleértve a második világháború legnagyobb olasz bombáját.

Repülőgépektől a robogókig 

A háború utáni olasz piac drámaian megváltozott, és nem volt fizetőképes kereslet a drága repülőgép-alkatrészekre és repülőgépekre. Enrico Piaggio látta ezt, és úgy döntött, hogy a vállalat termelési kapacitásának nagy részét egy új, radikálisan más szektorba csoportosítja át. Gondolatai egy egyszerű és megfizethető közlekedési eszköz körül forogtak, amely könnyen népszerűvé válna a széles tömegek körében. Megszületett a modern robogó gondolata.  

Az egyszerűség és a kényelem előtérbe kerülése  

Maga az ötlet azonban nem volt forradalmi - a robogók a 20. század húszas éveinek elején már megjelentek. A forradalmi ötlet valami másban rejlett, nevezetesen az egyszerű működtetésben, a kényelemben és a modern megjelenésben.

„Úgy néz ki, mint egy darázs”

A neves repülőgép-tervező, Corradino D'Ascanio felelős az ikonikus robogó megjelenéséért. Ő tervezte a Piaggio MP6 nevű robogót, melyet 1946-ban mutatott be a vállalat vezetésének. Enrico Piaggio minden oldalról megnézte a járművet és azt mondta: "Sembra una vespa" („Úgy néz ki, mint egy darázs"), ezzel a Vespa név megszületett.

Audrey Hepburn Vespára ül

A forgalomba hozatalt követően több mint 10 000 robogó talált tulajdonosra, és 1948-ban számuk megduplázódott. A nagyobb és modernizált 125 cm3-es Vespa piacra dobása ebben a sikerben nagy szerepet játszott. Az 1950-es években Vespa az olasz életstílus egyik szimbólumává vált. A robogó megjelent a folyóiratokban, a reklámokban és a mozik vásznain. 1951-ben mutatták be a Római Vakáció című hollywoodi kasszasikert, melyben Audrey Hepburn Vespa robogóval utazik Róma utcáin. Még azok is, akiknek addig még fogalmuk sem volt a Vespa létezéséről, azonnal birtokolni akartak egyet.

Vespát minden olasz háztartásba!

A Vespa fennállásának első húsz éve alatt csupán Olaszországban több mint 3 millió robogót adtak el, ami azt jelenti, hogy minden ötvenedik olasznak volt Vespája. A mai napig több mint 17 milliót gyártottak belőle.

Vespa témájú gyűjtemény

A Vespa robogók a szabad gondolkodást testesítik meg, ez tükröződik mind az elegáns kialakításban, mind az egyszerű működésben. Akár van egy ikonikus robogója a garázsban, vagy csak a vásárlását tervezi, lehetséges, hogy megtetszik önnek tematikus gyűjteményünk valamely darabja.

Bögrék 

Legalább képzeletben utazzon Olaszországba, és élvezze a valódi helyi kávézó légkörét! Készítsen kávét Vespa témájú bögrében, melyben garantáltan ízletesebb lesz!

     

Fémbögrék

Fém és Vespa - két retrószimbólum kombinációja soha nem lehet rossz. Élvezze a kávét vagy kakaót egy fémbögréből, és ne felejtse el a poháralátétet sem.

 

     

Fémtáblák

Minden Vespa rajongónak örömet szerez a fali tábla. A retró megjelenés és a pasztellszínek, olasz lelkesedéssel, játékossággal és pozitív életszemlélettel fogják önt is eltölteni.

     

Fémdobozok

Tárolja az összes apró tárgyát stílusosan fémdobozokban. Többé nem fog időt pazarolni a kulcsok vagy aprópénz keresésére.

     

Hőmérő 

Akár otthon, a kertben tölti a napot, akár kirándulni megy (például robogóval), tudnia kell, hogy milyen időjárásra készüljön fel. A designhőmérő bel- és kültérben egyaránt megbízhatóan mutatja az aktuális hőmérsékletet.

   

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük