Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Mercedes-Benz – német autók melyek egy lány nevét viselik

Manapság a Mercedes-Benz autók azon ikonok közé tartoznak, amelyek kemény munkával szerezték meg kivételes helyüket az utakon. Honnan indult a világ egyik legsikeresebb autójának gyártása? És hogyan kapta a nevét az ikonikus autómárka?

Vissza a múltba

A legendás Mercedes-Benz kezdeteinek térképezéséhez vissza kell mennünk az időben, 1834-be. Ekkor született Gottlieb Daimler a németországi Schorndorfban, és tíz évvel később, 1844-ben, Carl Benz. Annak ellenére, hogy személyesen sohasem találkoztak, egy dolog összekötötte őket - a gépjármű-forradalom jövőképe a saját motorral hajtott autók formájában.

Nagypapa órája

A Daimler és a Benz egyaránt arra összpontosított, ami a leginkább érdekelte őket, a motorgyártásra. Rövid idő alatt két versengő társaság jött létre - a Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), már legelső motorjával - mely a Nagypapa órája nevet kapta a keresztségben - híressé vált, valamint a Benz & Cie. A XIX. század végén ezek már olyan társaságok voltak, amelyek gyártósorairól az egyik autó a másik után gördült le.

Mercedes

1900-ban Emil Jellinek, aki rajongott az autókért, jelentős összeget fektetett be a Daimlerbe. Cserébe azt kívánta, hogy a lánya nevét viselő versenyautó készüljön a gyártósoron. Ön már valószínűleg tudja, hogy az eredmény a Mercedes 35 hp volt, amelynek sikere meghatározta a vállalat további sorsát, mert úgy döntöttek, hogy minden járműtípus ugyanezt a nevet fogja viselni. 1909-ben napvilágot látott a háromágú csillag, amely napjainkig díszíti a német autógyár termékeit.

A Mercedes-Benz létrejötte

A Mercedes-Benz, ahogy ma ismerjük, nem sokkal az első világháború után jött létre. A gazdasági visszaesés mindkét versenytársat súlyosan érintette, akik meglepő és radikális lépést választottak - az autóipar két legfontosabb szereplőjének egyesülését.

A stuttgarti Mercedes-Benz múzeum

Személyesen megismerheti a Mercedes-Benz márka történetét is, csak látogasson el a németországi Stuttgartba a múzeumba, amely megmutatja a márka által megtett út összes fontos mérföldkövét. Amennyiben emléktárgyat szeretne a világhírű autógyártótól, válogasson kollekciónkból, mely órákat, fémtáblákat, dobozokat és még sok más értékes szuvenírt tartalmaz!

Fémtáblák 

Függessze a műhelye vagy a garázsa falára kedvenc márkajelét, vagy ajándékozza valakinek, aki szenvedélyesen gyűjti! Igazán könnyű a retró fémtáblák gyűjtőjévé válni.

     

Fém képeslapok

Állítsa ki, vagy küldje valakinek, akiről tudja, hogy örülne a fém, Mercedes jellel díszített képeslapnak! Borítékot nem kell külön vennie, a képeslaphoz ingyen boríték jár.

 

Fémdobozok

A fémdobozok, perselyek segítenek egy helyen tárolni az összes apró szerszámot, vagy az autózáshoz nélkülözhetetlen egyéb tárgyat. Többé nem fog hosszú perceket az ideális csavarhúzó, vagy az eltűnt slusszkulcs keresésével tölteni. 

   

Órák

Előfordult már önnel, hogy annyira belefeledkezett a munkába, hogy otthon már csak a kihűlt vacsora várta? A legegyszerűbb megoldás a Mercedes óra, melyről le sem tudja venni a szemét. 

     

Poszterek

Poszterek és plakátok, csak a gyerekszobát díszíthetik? Ugyan! Minden garázs díszévé válik a Mercedes versenyautójának plakátja. 

   

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük