Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

A kávé szerelmeseinek: 10 meglepő tény a kávéról

Úgy gondolja, hogy amennyiben a kávéról van szó, önt már semmi sem lepheti meg? Megpróbáljuk bebizonyítani önnek az ellenkezőjét. 10 meglepő tényt találtunk a kávéról, melyekről valószínűleg nem hallott. Tehát készítsen egy csészényit kedvenc italából, és kezdjen olvasni! 

  1. Azt szinte mindenki tudja, hogy a kávéfa gyümölcsbokor. De tudta-e, hogy a kávéfák minden egyes termése két kávészemcsét tartalmaz, és egy csésze kávé elkészítéséhez 28 ilyen termésre van szükségünk?
  2. Honnan származik a kávé elnevezése? Az egyik legenda szerint a kávé szót egyrészt a qahwah arab szóból, amely sötét italt, különösen vörösbort jelentett, másrészt a qahwa, az étvágyat korlátozó ital, szavak kombinációjából hozták létre. Más források szerint a kávé szó Etiópia Caffa régiójából származik, ahol a kávét először termesztették.
  3. A tudományos folyóiratok végtelen vitát folytatnak arról, hogy a kávé hasznos-e az egészségre vagy káros-e számunkra. Bármi is legyen az igazság, a koffein ajánlott napi adagja 400 mg. Ez kb. 6 csésze eszpresszó, kevesebb, mint 5 csésze lecsepegtetett kávé vagy 4 csésze zaccos kávé.
  4. Az egyetlen termék melyet még a kávénál is többre értékelünk, a kőolaj. A kávé tehát a második legkeresettebb árucikké vált a világon. A kávéipar jelenleg mintegy 100 millió embert foglalkoztat.
  5. Meg tudja tippelni, hogy mennyi a világ napi kávéfogyasztása? Hihetetlen, de napi 2,25 milliárd csésze!
  6. Magyarországon a 15 év feletti lakosság 70%-a rendszeres, napi kávéfogyasztó
  7. Tudta, hogy a cipőtalpak gyártásához használt alapanyagok egyike gumifa és kávéfenyő keveréke?
  8. Sokunk napi üzemanyaga a kávé, egy szép napon lehet, hogy az autókat is kávéval fogjuk megtankolni. Kutatók sikeresen alakítottak át őrölt kávét bioüzemanyaggá.
  9. Az americanót, vagyis a több vizet tartalmazó eszpresszót a második világháború alatt találták ki. A hagyományos olasz eszpresszó túl erős volt az ott állomásozó amerikai katonák számára, ezért elkezdték vízzel hígítani.
  10. Mi köze van a kávénak és a webkamerához? A kávénak köszönhető, hogy a cambridge-i egyetemen létrehozták az első webkamerát, pont a kávéfőző állapotának ellenőrzésére. Az ottani hallgatók belefáradtak abba, hogy csak a konyhába érve vették észre, hogy megint kifogyott a kávé a főzőből, ezért 1991-ben úgy döntöttek, hogy webkamerát telepítenek a konyhájukba, amely információkat szolgáltatott nekik a főzőben maradt kávé mennyiségéről. Jak spolu souvisí káva a webkamery? 

Sikerült újat mondanunk a kávéról? Ha nem, akkor ön a kávéfogyasztás guruja és mindenképpen rendelkeznie kell apró tárgyakkal, mely folyamatosan emlékeztetni fogják kedvenc italára. Vessen egy pillantást kávé témájú ajándéktárgyainkra!

Kávésbögrék 

Kávét lehet inni akármilyen bögréből, de kávésbögréből sokkal élvezetesebb. Garantáljuk, hogy a kávé íze is jobb lesz!

     

Fémdobozok kávé tárolásához

Tartsa a kávébabot a nap sugaraitól és a levegőtől elzárva, hogy a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, így mindig olyan finom kávét fog készíteni, mint egy barista! Erre a legjobbak az általunk forgalmazott fémdobozok.

     

Kávé órák

Tudta, hogy a koffein a legnagyobb hatást 9:30 és 11:30 között gyakorolja az emberi testre? Hogy ki ne hagyja a napi ideális kávéablakot, szerezzen be egy stílusos faliórát!

Kávéházi fémtáblák

Szeretné magát ugyanúgy érezni otthon, mint a kedvenc kávézójában? A kávéházi motívummal ellátott fémtábláknak köszönhetően ez még soha nem volt ilyen egyszerű.

   

Vászonképek

A kép szintén remek választás. Csak önön múlik, hogy a hálószobába akasztja, hogy ébredés után rögtön a kávéra gondoljon, vagy inkább a nappalit díszíti vele. 

     

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük