Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Szereti a kávét? Mutassa ki rajongását egy eredeti kávésbögrével!

Az ön ideális reggeli rituáléja egy csésze kávéval kezdődik, és nem tud elsétálni egy kávézó mellett, anélkül, hogy ne venne egy csészényit a forró koffeinből? Ne aggódjon, nincs egyedül. Koffeintartalmának köszönhetően a kávé szó szerint addiktív, de mint sok tanulmány sugallja - bizonyos mennyiségig jó hatással van a szervezetre. Lepje meg magát vagy ismerősét egy eredeti kávésbögrével!

Miért szeretjük annyira a kávét?

Világszerte több mint 2 milliárd csészét fogyasztunk naponta, így a kávé a második legnagyobb tételben forgalmazott áru (az első a kőolaj). A kávé népszerűsége elsősorban a koffeintartalmának köszönhető - ez a vegyi anyag kötődik az agy receptoraihoz és a kokainhoz hasonlóan eufóriát vált ki. Ha kialakul a kávéfogyasztás szokása, akkor hamar megtapasztalhatja annak hátrányát is, nevezetesen az absztinenciát, amely fejfájásban, fáradtságban és rossz közérzetben nyilvánul meg.

A szokás hatalma

Talán még emlékszik az első csésze kávéjára. Valószínűleg ez adta a hiányzó energiát, és késő éjszakáig tudott tanulni vagy dolgozni, és még hosszú idő után is gondjai voltak az elalvással. Azonban az elfogyasztott kávé mennyiségének növekedésével testünk hozzászokik a koffein beviteléhez, és egy bizonyos idő elteltével már több csészényi sem fogja ébren tartani. Ha ugyanazt a stimuláló hatást szeretné elérni, mint az elején, akkor néhány napra hagyja ki a kávét az étrendjéből.

Egészségére!

Egészséges a kávéfogyasztás? A legtöbb tanulmány azt mutatja, hogy a mérsékelt kávéfogyasztás jótékony hatással van ránk. Amellett, hogy több energiánk és jó hangulatunk lesz tőle, növeli a koncentrációs képességünket és javítja a memóriánkat is. A rendszeres kávéivás a vérkeringést és a szívműködést is jótékonyan befolyásolja. Ezenkívül megakadályozza az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór kialakulását.

Kávéból soha nem lehet elég!

Készítse el kedvenc kávéját egy csak erre kifejlesztett bögrében!

     

A motorok szerelmeseink

Az eredeti kávésbögre még a kemény motorosokat is mosolyra fakasztja. Vegyen nekik a kedvenc márkájukkal díszített bögrét, így nyugodtan ihatják kávéjukat míg a műhelyben vagy a garázsban dolgoznak.

     

Agymenők

Szívesen nézi az Agymenőket? Halmozza az élvezeteket nézze kávéval a kézben a legújabb részt. Válasszon Leonarddal, Sheldonnal, Pennyvel díszített bögrét!

     

Csillagok háborúja

Csillagok háborúja rajongó? Akkor kényeztesse magát kávéval olyan bögréből, amelyet Darth Vader vagy Han Solo képe ékesít. Az erő legyen önnel!

     

Vissza a jövőbe

Esetleg gyerekkorából, tábori emlékeiből emlékezhet még régi ónbögrékre, melyek elválaszthatatlanul hozzátartoztak a forró kakaó vagy tea ivásához. Csempéssze be ezeket a szép emlékeket a mindennapjaiba, és válasszon egy régimódi ónbögrét!

     

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük