Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Különleges tapéták, melyek feldobják lakását. Milyen tapéta illik a fürdőszobába és hogyan díszítsük a hálószobát?

Végre hozzájutott álmai lakásához, de az az érzése, hogy valami még hiányzik? A legegyszerűbb megoldás a falitapéta.  A végtelen szín- és mintaválasztéknak köszönhetően minden szobát egyénivé varázsolhat! A megfelelő tapéta kiválasztása a fürdőszobába vagy a gyerekszobába nem könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk pár tippet, hogy megkönnyítsük a választást.

Válasszon olyan tapétát, amely optikailag megváltoztatja a teret!

A megfelelő tapéta kiválasztásához nem kell lakberendezőnek lennie! Mindazonáltal nem árt, ha van némi fogalma róla mely színeket érdemes kombinálni és optikailag milyen minták teszik világosabbá, sötétebbé, illetve nagyítják vagy kisebbítik a szobát. Ha kisebb lakása van, érdemes világosabb színeket választani, melyek optikailag megnagyobbítják a teret. A sötétebb tónusok ellenben összeszűkítik a teret és meghitt, barátságos atmoszférát teremtenek.  A mintákkal is lehet játszani, a vízszintes csíkoktól a szoba szélesebbnek és alacsonyabbnak tűník, míg a függőleges csíkozású tapétától tágasabbnak és szellősebbnek tűník.

Tapéták a nappaliba                                     

Mivel tetemes időt töltünk a nappaliban, ezért érthető módon kellemesen és kényelmesen akarjuk magunkat érezni benne. A nappaliba, a tapéták kiválasztásánál a legfontosabb szempont a meglevő, illetve tervezett bútor, berendezés. Vegye figyelembe a fal, a padló, a szőnyeg és a bútorok színét, mintáit. A harsányabb színű falakhoz és bútorokhoz ajánlott az egyszínű, kevéssé feltűnő mintájú tapéta. Az egyszerűbb vonalvezetésű bútorokkal, szolidabb színekkel berendezett szobákat feldobja az eredeti, különleges színű és mintájú tapéta. Népszerűek a fa, tégla, kő mintájú tapéták, melyek természetes környezetet varázsolnak a szobába.

Vinyl tapéta téglafal szilárd barna

Tapéták a hálószobába

A hálószoba főleg a fárasztó nap utáni regenerálódást szolgálja, ezt érdemes figyelembe venni a tapéta kiválasztásánál is. Válasszon főleg világosabb színeket, mint a bézs és egyéb krémszínek, vagy a világoskék és válasszon kevésbé feltűnő mintákat! A virágmintás tapéták romantikus atmoszférát teremtenek, a kastélybelsőt imitáló mintákkal pedig elegáns hatást érhetünk el. Amennyiben nem akarja az egész szobát kitapétázni, a legjobb hatást az ágy fejtámlája fölötti falrészen elhelyezett tapétával érheti el. 

Vinyl tapéta fekete és kék hullámai

Tapéták a konyhába

Amennyiben a konyhába szeretne tapétát, nemcsak a szín és a minta fontos, hanem a tapéta anyaga is. A lemosható tapétával rengeteg kellemetlen pillanattól kímélheti meg magát, főleg, ha a konyhabútor felső része és a munkapad közé szeretne tapétát.  Legjobb választás a vinil tapéta, mely nemcsak lemosható, de ellenáll a párának is. A munkapad fülé ajánlott a betont, vakolatot imitáló tapéta.  

Vinyl tapéta márvány fehér-szürke (2)

Tapéták a fürdőszobába

A fürdöszobai tapéta nem tartozik a leggyakoribb lakberendezési tárgyak közé, pedig eredetibb hangulatot lehet vele teremteni, mint a hagyományos csempével és akár a panelházak fürdőszobájával is csodát tehet. Amennyiben úgy dönt, hogy tapétát szeretne a fürdőszobába, a legfontosabb szempont a tapéta anyagának tartóssága.  A legjobb lehetőség a vinil tapéta, amely ellenáll a párának és könnyen tisztítható. A fürdőszobában sem kell félnünk a harsányabb színek és minták használatától, melyek garantáltan feldobják az addig nem túl izgalmas helyiséget. A fürdőszoba falaira ajánlott minták a mozaik, a mértani alakzatok, illetve az egyszerű kockák

Tapéták a gyerekszobába

A gyerekszoba fala szinte esedezik az eredeti mintájú tapétáért. Ide nyugodtan válasszon élénkebb színeket és mintákat! A hagyományos minták közül nem csak a gyerekszobába, de szinte minden helyiségbe ajánlhatóak a vonalak, csíkok,  hullámok, mértani alakzatok vagy finomabb virágminták. Érdekes megoldásokat kínál az optikai trükkös 3D tapéta és fotótapéta használata. Ne feledkezzünk meg a mesefigurás, szuperhősös tapétákról sem! Nagyobb gyerekek lehet, hogy előnyben fogják részesíteni az egyszínű tapétát, mely fontos, hogy harmonizáljon a berendezési tárgyakkal.  

Fotótapéta: Superman - 184x254 cm

A tapétázás csak egy a sok lehetőség közül, hogy lakása belsejét egyedivé, otthonossá és meghitté tegye. A falakat díszíthetik különböző motívumú, vagy témájú plakátok és egyedi képek. A konyhában megvan a helye a kávét, kólát, sört, vagy ételt rekámozó retró fém falitáblának. Szakítson egy kis időt háztartása szebbé tételére, meglátja, hogy a befektetett idő és energia bőségesen megtérül! 

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük