Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

John Deere – közel 200 éves hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági gépek

Mi jut eszébe, ha azt hallja, hogy John Deere? Traktorok, kombájnok, vagy esetleg kerti fűnyírók? A ma már ikonikus márka kezdetei egy akkoriban forradalmian újnak számító eketípushoz kötődnek és további hosszú évtizedekbe telt, mire az első John Deere traktorok meglátták a napvilágot.  

Kezdetben volt az eke

A nevét viselő sikeres világcéget egy fiatal angol kovács, John Deere alapította. Ki tudja, hogy egyáltalán ismernénk-e a termékeit, ha a szüleivel együtt nem költözik Amerikába. Az ottani prérin található kemény talaj, az akkori mezőgazdaság számára szinte művelhetetlen volt, de neki fantasztikus ötlete támadt és 1837-ben megalkotta a világ első öntisztító acél ekéjét. Az eke olyan népszerűséget szerzett a farmerek között, hogy a John Deerenek nem volt más választása, mint egész további életét a mezőgazdasági gépek gyártására fordítani.

Gyár a Mississippinél

Tíz évvel később John Deere átköltöztette a termelést a Mississippi folyó melletti Moline városába, amely fontos kereskedelmi kereszteződés volt, ezzel jelentősen felgyorsította a vállalat fejlődését. 1868-ban átnevezték a céget Deere&Companyra és az alapító fia, Charles Deere lett a cég első embere.

Waterloo Boy színre lép

Az első John Deere traktorokat a gazdálkodók csak 1918-ban láthatták. Addig lóvontatású gépeket használták a mezőkön, mert a ló a legolcsóbb és leginkább elterjedt igásállat volt. John Deeret mindenki őröltnek tartotta, amikor megvásárolta a Waterloo motor- és gépgyárat az akkor hihetetlenül nagy összegnek számító 2 millió dollárért. A társaság vezetése azonban bebizonyította, hogy érdemes volt kockáztatni - csak az első évben 6000 farmer vált Waterloo Boy traktor büszke tulajdonosává.

Belső égésű motorok

A belső égésű motorok megjelenése a 20. században szó szerint áldás volt a Deere számára. A gyártást újabb mezőgazdasági gépekre, például arató- és cséplőgépekre koncentrálták, ezzel jelentősen támogatták a mezőgazdaság gépesítését.

A II.világháború

A cég fejlődését a II.világháború megakasztotta, a Deere sok más céggel együtt (pld. Harley-Davidson) be kellett, hogy kapcsolódjon a katonai termelésbe. Katonai traktorok, repülőgép-alkatrészek vagy lőszerek készültek a gyártósorokon.

John Deere minden garázsba

A második világháború után azonban a Deere új aranykora kezdődött, és addig elérhetetlen ügyfélkört is sikerült meghódítania. A termékpalettán nemcsak az első kerti traktorok, hanem fűnyírók vagy hómarók is megjelentek. Nagy valószínűséggel minden amerikai kertvárosi férfi talál szarvasos logóval ellátott terméket a garázsában.

Legyen ön akár az egyik John Deere gép büszke tulajdonosa, akár csak érdekli a műszaki történelem, szerezzen örömet magának és rendeljen az ugró szarvas logóval ellátott termékekből.

Tegye mindenki számára egyértelművé, hogy a mezőgazdasági és kerti gépek mely márkáját részesíti előnyben, és akassza garázsának falára a retro John Deere fémtáblákat. Hamarosan észreveszi, hogy a további táblák vásárlása valódi gyűjtői szenvedélyévé válik.

     

Van hűtőszekrénye a garázsban, hogy leüljön a jól elvégzett kerti munka után? Hogy megbizonyosodjon arról, hogy sör megfelelően lehűlt-e, szerezzen be egy John Deere hőmérőt, amely figyeli az Ön számára ideális italhőmérsékletet

   

A John Deere órák jelzik, hogy mikor kell a munkában szünetet tartani.

   


Azért, hogy soha ne felejtse el feltankolni a fűnyíró motorját, írjon egy megjegyzést a jegyzettömbbe, és mágnessel rögzítse, például, a már említett hűtőszekrény ajtajára.

   

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük