Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Jégvarázs a buvu.hu oldalain

Már csaknem egy év telt el a Jégvarázs 2 bemutatója óta. A nagy sikerű első rész után mivel leptek meg minket a Disney alkotói? Azok számára, akik nem ismerik ezt a zeneileg fantasztikus fagyott királyságot, íme néhány információ: A Jégvarázs című mesét a Disney készítette, Hans Christian Andersen elbeszélései alapján. Már a készítés folyamata alatt biztosra lehetett venni, hogy a Jégvarázs kasszasiker lesz. A szereplők azonnal belopták magukat a kicsik és a felnőtt nézők szívébe.

A Disney és a Jégvarázs sikere

A cselekmény meglehetősen egyszerű, de a történet eredetisége valószínűleg a karakterekben rejlik. A klasszikus mesékben világos mintát érzékelünk: jó x gonosz = levont tanulságok. Kicsit más ez a Jégvarázsban. Az egész történet a testvéri szereteten alapszik, és a negatív karakter viszonylag háttérbe szorul, csak a történet végén jelenik meg. Természetesen, amint a Disney-történetek készítőitől elvárható, vannak énekes betétek és varázslatos lények is, például a beszélő és ráadásul vicces hóember. Az eredmény: vidám, ugyanakkor érzékeny mese, tökéletes vizuális élménnyel.

A Jégvarázs első része

A történet Arendelle királyságába vezet minket, ahol a király és a királynő, valamint két lányuk él. A fiatalabb Anna vad, vidám és nem ismeri a félelmet. Az idősebb nővér Elza zárkózott és a szüleik kivételével, nem szeret senkivel kommunikálni. Születésétől fogva különleges hatalommal rendelkezik, képes jeget és havat varázsolni. Anna, a bátor jegesemberrel Kristoffal, annak hűséges rénszarvasával, Svennel és az élővé varázsolt beszélő hóemberrel Olaffal kalandos útra indul, hogy felkutassák Elzát, aki jégvarázslatával akaratlanul az örök télbe taszította a királyságot.

     

Második rész

És miért született Elza varázserővel? A válasz természetesen nagyon érdekli Elzát, de egyúttal azzal a lehetőséggel is jár, hogy elveszíti jégvarázsát. Az első részben Elza attól tartott, hogy túl hatalmas a világ számára, de a Jégvarázs második részében az a kérdés, hogy vajon elég erős-e. Anna, Kristoff, Sven, Olaf és Elza újabb figyelemreméltó kalandra indultak. 

   

Az első rész bemutatója 2013. november 28-án volt. A közönség és a szakmai kritikusok is jól fogadták. A Jégvarázs két Oscart nyert el, a legjobb egész estés animációs film díját és a legjobb eredeti dal díját - "Let It Go", a Golden Globe-ot, mint a legjobb egész estés animációs film, a Brit Akadémia legjobb animációs filmjének díját, öt Annie-díjat és két kritikusok díját ("Critics' Choice Movie Award").

A Jégvarázs jelentős kereskedelmi sikert ért el. 150 millió dolláros költségvetéssel világszerte 1,274 milliárd dollárt keresett, ezzel a világ ötödik legjövedelmezőbb filmjévé vált, és megjelenése idején a Walt Disney Pictures legjövedelmezőbb filmjévé vált.

A második rész bemutatója 2019. november 21-én volt, szintén 150 millió dolláros költségvetéssel készült, világszerte 1,45 milliárd dollárt termelt, a kritika is jól fogadta, két Annie-díjat nyert.

Valószínű, hogy ez a franchise ugyanolyan sikeres lesz, mint a Bosszúállók, a Batman vagy a Star Wars.

Azok, akik nem csak a moziban ülve akarnak találkozni hőseinkkel, a következő linkre kattintva léphetnek be fagyos királyságunkba: https://www.buvu.hu/jegvarazs-gyujtemenyek/


A terméket sikeresen a kosárba tettük