Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan rögzítsük a posztereket a falra

A poszterek hálás fali dekorációk, amelyek bármilyen enteriőrt hangulatossá tesznek. A képekkel ellentétben ezek inkább ideiglenes dekorációként szolgálnak, így játszhat az elhelyezésükkel és a felakasztásuk módjával. Azt kérdezi, hogyan? Számtalan ötletünk van az ön számára. Ne féljen – fúrás nélkül is megoldható!

A poszterek nem csak a falat díszítik

A posztereknek egy nagy előnyük van – a képekkel ellentétben gyakorlatilag bárhová felakaszthatja őket. Ezért nemcsak a falakat díszítheti velük, hanem ajtókat, szekrényeket vagy más felületeket is. Ráadásul könnyen eltávolíthatók, amint az az érzése, hogy megunta őket. 

Hogyan rögzítsük a posztereket a falra Hogyan rögzítsük a posztereket a falra

Hogyan kell egy posztert a falra rögzíteni

A poszter elhelyezésének klasszikus módja a kampóra, tűzőkapocsra vagy szögre akasztás. Csakis önön múlik, hogy a posztert berámázza vagy a műanyag sínnel rögzíti.

Plakátkeretek

A nagy vagy nagyon nehéz művészi poszterek megérdemlik, hogy vékony üveggel vagy plexivel ellátott keretbe kerüljenek, ami megakadályozza a foltosodást és fakulást. A posztert a keretbe illesztik, hátulról fűzőlyukakkal vagy lemezzel rögzítik, és egy előkészített kampóra, kapocsra vagy szögre akasztják, akárcsak egy klasszikus képet.

TIPP: A poszterek elhelyezésének alapvető szabálya, hogy a posztereket egyszínű falra kell akasztani, és a keretüknek kontrasztban kell állniuk a fal színével. Csakis így fog az enteriőrben a kép valóban kiemelkedni.

Plakátsínek

Praktikus és stílusos módszer a két sín használata, amelyekbe a posztert illesztik. A felső sín a kényelmes felakasztás érdekében egy fűzőlyukkal van ellátva, míg az alsó sín súlyként szolgál, hogy a posztert feszesen tartsa. A sínek fából, alumíniumból és műanyagból készülnek, többféle színben.

Hogyan rögzítsünk egy posztert a falra fúrás és szögelés nélkül

Ne féljen, fúrás és szögelés nélkül is megy – csak a megfelelő szerszámokra van szükség. Ha otthon talál kétoldalas kartont, gumiragasztót vagy tapétaragasztót, akkor nyer ügye van!

Hogyan rögzítsük a posztereket a falra Hogyan rögzítsük a posztereket a falra

Kétoldalú szalagok

A posztereket kétoldalas ragasztószalaggal lehet a falra akasztani, amely körülbelül 1 kg terhelést bír el. Sőt nagyon könnyen eltávolítható anélkül, hogy zsírfoltok vagy vakolathullás nyomokat hagyna maga után. 

Öntapadó gumik poszterekhez

Ha a posztert üvegre vagy sima felületre szeretné elhelyezni, használjon gyurmaragasztót. Csíkok formájában elérhető, amelyet bármilyen módon formázható. Az egyetlen hátránya, hogy zsírfoltokat hagy a papíron.

Fotóragasztó

A tartósabb dekorációnak szánt nagyméretű fali posztereket érdemes ügyesen felragasztani. Ehhez speciális poszter- vagy tapétaragasztóra lesz szüksége, amellyel bevonhatja a kép hátoldalát. Ezután a posztert puha szivaccsal vagy hengerrel rögzítse a falra.

DIY tippek a poszter rögzítéséhez

Szeretne játszani a fal dekorálásával? Tippeket adunk a poszterek felakasztásának újszerű módjaihoz, amelyek eredetiek és stílusosak. 

Fa lécek zsinórral

Mi lenne, ha fa léceket és zsinórt használna a poszterek felakasztásához? Az eredmény kellemesen meglepi majd! 

Legyen kéznél négy fa léc. Az egyikre ragasszon egy darab kétoldalas ragasztószalagot, és ragassza a posztert az alsó szélére. Nyomja rá a második rudat, és rögzítsen mindent zsinórral. Ismételje meg ugyanezt a poszter felső szélénél, azzal a különbséggel, hogy a zsinórból készítsen egy a felakasztáshoz elegendő hosszúságú hurkot. 

TIPP: A fa lécek segítségével a virágmotívumos vagy természeti tájat ábrázoló posztereket illik felakasztani.

Washi szalagok

A természetes anyagokból készült washi szalagok számos eredeti dizájnban kaphatók. Válasszon a poszter témájához illő szalagot, és alakítsa át tetszőleges kereté. Ideális esetben a ragasztószalag egyharmada eltakarja a posztert, kétharmada pedig szabadon marad a falra ragasztáshoz.

Nadrágszíj

Kifogytál az ihletből, vagy nem akar időt veszteni? Akkor a posztert egyszerűen helyezze a nadrágtartó kapcsok közé, és akassza fel a falra.

TIPP: A nadrágszíjon kitűnnek a képregényposzterek. Az eredmény friss és modern benyomást kelt.

Hol helyezzük el a plakátot, hogy kitűnjön?

A nagyméretű posztereket a csupasz falra is elhelyezheti, ahol nincsenek bútorok. A jobb vizuális hatás érdekében a bekeretezett fényképeket egy kanapé, szék, asztal, ágytámla vagy egyéb olyan bútordarab fölé akassza, amely vizuálisan rögzíti őket. 

A falon lévő plakátok elhelyezésére vonatkozó szabályok

  • Megfelelő magasság – Ha csak egy képet akaszt a falra, a kép közepének a szemmagasságban kell lennie, ami körülbelül 145 cm-es magasságot jelent. Persze más a helyzet, ha a falra több kisebb posztert akaszt egymás fölé.
  • Megfelelő méret – Egy jól elhelyezett, de túl kicsi poszter nem fog kitűnni a falon. Csoportosítsa ezért más kisebb poszterekkel egy képkollázsba. A problémával azonban fordított esetben is szembesülhet, amikor egy nagyméretű posztert akaszt a falra. Annál meg kell tartani a megfelelő távolságot, hogy teljes pompájában élvezhesse.
  • Több plakát egy helyen – Amennyiben a hely engedi, tömörítsen több plakátot. A nagy formátumok főleg fel és a sarkokba akassza, ahonnan mindig könnyebben kitűnnek, mint a kisebbek. Ami a távolságot illeti, soha nem lehet akkora vagy nagyobb, mint maguk a plakátok.

3 tipp, hogyan válassza ki a megfelelő plakátot

Ha már tudja, hogyan kell felakasztani egy posztert, már csak egy dolog marad – kiválasztani a megfelelőt. Ebben segítenek önnek a következő tippek és tanácsok.

1.Párosítsa a plakátot az enteriőr berendezésével

A plakát szín- és motívum összeállításának illeszkednie kell a meglévő berendezéshez. Általánosságban elmondható, hogy egy minimalista lakásban nem kell félni egy feltűnőbb posztertől, míg egy gazdagon berendezett enteriőrben ragaszkodjunk a falhoz, és válasszunk fekete-fehér posztert.

2. Figyeljen a túlzottan nagy kontrasztra

Szeretne egy már berendezett szobában posztert elhelyezni? Ügyeljen arra, hogy a plakát motívuma ne álljon túl nagy kontrasztban a meglévő berendezéssel. És nem csak erre – győződjön meg róla, hogy nem tesz szert több olyan plakátra, amelyek első pillantásra különböznek egymástól, akár méretükben, akár színükben vagy központi motívumukban. 

3. A plakát motívuma

Arról, hogy megfogja-e önt a plakát, főleg annak motívuma dönt. A népszerű poszterek közé tartoznak a filmes blockbustereket, világvárosokat vagy állatokat ábrázolóak. Külön kategóriát alkotnak a művészi poszterek, amelyek első pillantásra megkülönböztethetetlenek a festményektől, különösen, ha berámázza őket.


A terméket sikeresen a kosárba tettük