Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Hogyan rendezzük be a konyhát a nappalival

Kíváncsi, hogyan rendezzen be egy konyhát a nappalival összekötve? Szeretne jókat főzni, vacsorázni és pihenni? Csak kövessen néhány aranyszabályt. Nézze meg, mit nem szabad elfelejtenie a berendezés során.

Hogyan egyeztesse össze a konyhát és a nappalit

Ön is beleszeretett a kombinált konyha és nappali bájába, de nem tudja, hogyan rendezhetné be? Az első számú szabály: kezeld a teret egy helyiségként. Hogyan lehet tehát a konyhát és a nappalit összekapcsolni?

Válasszon egy stílust, és ragaszkodjon hozzá

Kerülje a több stílus kombinálását egy helyiségben. Ha tetszik egy bizonyos stílus, ragaszkodjon hozzá a konyhában és a nappaliban is. Egy nappalival egybeépített modern konyhából nem hiányozhat a multifunkcionális szekrényekkel és készülékekkel, valamint egyszerű bútorokkal felszerelt konyha. A teret feldobhatja egy konyhapult mögötti eredeti tapétával.

Játsszon a színekkel

Válasszon egy domináns színt az egész térre. A semleges színek, mint a bézs, a szürke vagy a fehér, biztonságosak. Ezután kombinálja két kiegészítő színnel, hogy harmonikus kombinációt hozzon létre. A hasonló színek, azaz a színskálán egymás mellett álló színek (zöld, sárga és narancssárga vagy fehér, szürke és fekete) útját járhatja be. A kalandvágyóbbak játszhatnak egy kontrasztos színnel (például a vörössel), és kiemelhetnek vele kiválasztott területeket, például egy szigetet vagy egy válaszfalat. 

Fogadjon a dekorációkra

Már tisztában van azzal, hogy milyen stílust és színeket fog választani? Már csak a bútorok és a kiegészítők kiválasztása van hátra. Hogyan szereljük fel a konyhát egy nappalival? A nappali bútorai, például az étkezőasztal vagy a kanapé, mindig illeszkedjenek a konyhához. Ne feledkezzen meg az anyagok egységességéről. Ha fából készült munkalapja van, egészítse ki egy fából készült étkezőasztallal vagy székekkel. Tegye hangulatosabbá a teret egy szőnyeggel, virágokkal, nappali tapétával, fotókkal vagy vászonra festett képekkel. 

Tipp: Használjon különböző típusú világítást egy kollekcióból.

Tippek arra vonatkozóan, hogy hogyan rendezzen be egy konyhával összekötött nappalit

Hogyan és mivel rendezzük be a amerikai konyhát? Először is vegye figyelembe, hogy mennyi hely áll rendelkezésére. Vázolja fel papíron vagy fejben, hogy hol lesz a főző-, étkező- és pihenőhelyiség. Mi mindent kell elhelyeznie a szobában? Sok könyve van, vagy nagy étkezőasztalra van szüksége hat főre? Íme néhány tipp a berendezéssel kapcsolatban:

  • Válasszon megfelelő méretű bútorokat, ú. térarányos bútorokat. Hagyjon elegendő távolságot a bútorok között (legalább 70 cm).
  • Világítsa meg megfelelően a teret. Ne féljen többféle világítást kombinálni. Használjon praktikus spotlámpákat a konyhában, kiegészítve egy jellegzetes csillárral az étkezőasztal felett, és lámpákkal a nappaliban, hogy meghitt hangulatot teremtsen.
  • Fektessen be csendes készülékekbe. Bizonyára nem szeretné, ha megzavarná a mosogatógép működése vagy a vacsora elkészítése, miközben egy izgalmas filmet néz vagy könyvet olvas. A készülékek kiválasztásakor mindig ellenőrizze a zajszintjüket, amelynek ideális esetben 40 dB körül kell lennie. 

Hogyan válasszuk el a konyhát és a nappalit

Szereti a nyitott teret, de mégis szeretné, ha időnként feloszthatná, vagy legalábbis jelezné a zónák közötti képzeletbeli határt? Ebben az esetben csak azt kell tudnia, hogyan válassza el a nappalit a konyhától. Több lehetőség is van:

  • A konyhasziget gyakorlatilag megosztja a teret, és további munkafelületet biztosít. Gondolja át, milyen célt kell szolgálnia. Főzni szeretne rajta, kilátással a nappalira – szerelje fel főzőlappal. Vagy inkább egy munkalap és egy hely a reggeli kávéjának?
  • Az étkezőasztal finoman jelzi, hol ér véget az "étkező" zóna.
  • A tér bútorokkal is könnyen elkülöníthető. Ha a kanapét háttal a konyha felé fordítja, mindenki számára világos lesz, hogy hol van a nappali. Ugyanígy, például egy könyvespolccal is feloszthatja a szobát.
  • A megfelelő dekoráció kiválasztása szintén nagyszerű. Határozza meg egyértelműen a nappali területét egy szőnyeggel vagy tapétával. Virágok, polcok vagy akár festmények is segítségként szolgálhatnak.
  • A tolóajtók gyorsan felosztják a teret, amikor csak akarja. Mindig olyan kialakítást válasszon, amely illeszkedik a konyhához és a nappalihoz is. 
  • Ha a lehető legjobban meg akarja őrizni a két különálló helyiség látszatát, használjon félnégyzetet

És mit szólna egy kis konyhához nappalival?

Itt a kis térre vonatkozó általános szabályok érvényesek:

  • Használja a szobát a padlótól a mennyezetig.
  • Szerelkezzen fel egy szétnyitható étkezőasztallal vagy kanapéággyal.
  • Pakolja az összes holmiját nyitott polcrendszerekbe.
  • Rejtsen el mindent, amit nem használ napi szinten, titkos tárolóhelyeken, például egy zsámolyban vagy a kanapéban.

Ne felejtse el, hogy minden tér vizuálisan is növelhető. Használjon élénk színeket, tükröket és megfelelő megvilágítást. A konyha-nappali egy kis térben sokkal szellősebbnek fog tűnni csíkos tapétával (a függőleges csíkok felemelik a mennyezetet, a vízszintes meghosszabbítja a szobát). 

csíkos tapétával

Inspiráció a nappalival kombinált konyhához

Már tisztában van azzal, hogy milyen legyen álmai konyhája és nappalija? Itt további inspirációt kaphat arról, hogyan használhatod ki a lehető legjobban a szoba adta lehetőségeket, hogy te és vendégeid jól érezzétek magatokat.


A terméket sikeresen a kosárba tettük