Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

A fotókat ezerféleképpen a falra akaszthatja Nem hiszi?

Számtalan csodálatos fotó van a telefonján, amit szívesen megmutatna? Hagyja őket életre kelni, és dobja fel velük a lakása falait. Nem feltétlenül kell több tucat keretet és szöget vásárolnia. A természet képei, a családi pillanatképek és a nyaralási fényképek ezerféleképpen felakaszthatók!

Hogyan helyezze el a fényképeket az enteriőrben?

Hogyan kell helyesen elhelyezni a fényképeket az enteriőrben? Általánosságban elmondható, hogy a nagy falra nagyméretű fotók, multi képkeretek vagy a fotókollázsok valók, amelyek a teret a lehető legjobban használják ki. Ne feledje azt sem, hogy minél hangsúlyosabb a fénykép témája, annál több helyre van körülötte szüksége ahhoz, hogy kellően kitűnjön. 

Hogyan akassza fel a fényképeket az enteriőrben?

Tipp: A legjobb vizuális hatás érdekében a bekeretezett fényképeket egy kanapé, szék, asztal, ágytámla vagy egyéb olyan bútordarab fölé akassza, amely vizuálisan rögzíti őket. 

Hangolja össze a fényképet az enteriőrrel

Próbálja meg a fotókat színben a szoba egyéb berendezési tárgyaihoz igazítani, hogy ne zavarják a szemet. Ezt könnyen elérheti a megfelelő képkeret kiválasztásával, amely színben megegyezik, a szőnyeggel, a függönyökkel, a kanapéval vagy az ágyneművel.

Válasszon megfelelő témát

Míg a nappali fala tökéletes a családi fotók vagy az utazási emlékek számára, a hálószobába olyan fényképek passzolnak, amelyeket csak Ön és a párja láthat. Az előszoba és a lépcsőház ideális a fontos családi eseményekről készült bekeretezett fényképek felakasztására, amelyekre szívesen emlékszik vissza.

Hogyan helyezze el a fotókat a falon

Ha úgy dönt, hogy a fotóiból fali galériát állít össze, azt többféleképpen is kivitelezheti. Vagy azonos méretű fotókhoz nyúl, vagy különböző méretűekhez – azonban ebben az esetben használjon legalább három különböző méretet, egy nagyobbat, egy kisebbet és egy a kettő köztit. Így harmóniát teremt a falon, miközben hidat képez a legnagyobb és a legkisebb képkeret között.

 A bekeretezett fényképeket ezután a kiválasztott vonal szerint kell elrendezni:

  • Középvonal – Akassza fel a fényképeket egy sorba úgy, hogy a középpontjuk egy síkban legyen.

 

  • Felső sor – Függessze fel a fényképeket egy vonalban, és használja a közös felső vonalat kiindulási pontként.
Hogyan akassza fel a fényképeket az enteriőrben

Alsó vonal – Akassza fel a fényképeket egy vonalban, és használja a közös alsó vonalat kiindulópontként.

Hogyan akassza fel a fényképeket az enteriőrben
  • Ferde vonal – Akassza fel a fényképeket úgy, hogy átlósan vezessék a tekintetet felfelé.
Hogyan akassza fel a fényképeket az enteriőrben.
  • Merőleges vonal – Akassza fel a fényképeket egy merőleges vagy függőleges vonal mentén úgy, hogy a középpontjuk ismét ugyanabban a síkban legyen.
Hogyan akassza fel a fényképeket az enteriőrben?

Hogyan akassza fel a fotókat a falra

Klasszikusan a fényképet először a képkeretbe helyezik, majd egy kampóra, kapocsra vagy szögre akasztják. De vannak más módjai is vannak a fotók falra való felhelyezésének. És igen, ez fúrás és szögelés nélkül is megoldható!

Klasszikus fényképkeretek

A nagy formátumú vagy művészi fényképek megérdemlik, hogy vékony üveggel vagy plexivel ellátott keretbe kerüljenek, ami megakadályozza a foltosodást és fakulást. A képet a keretbe illesztik, hátulról fűzőlyukakkal vagy lemezzel rögzítik, és egy előkészített kampóra, kapocsra vagy szögre akasztják, akárcsak egy klasszikus képet.

Élvédők a fényképekre

Szokatlan módszer a két sín használata, amelyekbe a képet illesztik. A felső sín a kényelmes felakasztás érdekében egy fűzőlyukkal van ellátva, míg az alsó sín súlyként szolgál, hogy a fényképet feszesen tartsa. A sínek fából, alumíniumból és műanyagból készülnek, többféle színben.

Kétoldalú szalagok

Ha a fényképeket közvetlenül a falra szeretné ragasztani, használjon kétoldalas ragasztószalagot, amely körülbelül 1 kg terhelést bír el. Ráadásul nagyon könnyen eltávolítható anélkül, hogy zsírfoltok vagy vakolathullás nyomokat hagyna maga után.

Fotóragasztó

Azokat a nagy formátumú fotókat, amelyeket tartósabb belső dekorációnak szánnak, érdemes speciális ragasztóval a falra ragasztani. Kenje be vele a kép hátoldalát, majd puha szivacs vagy henger segítségével ragassza a falra.

Szokatlan tippek arra, hogyan helyezze fel a fotókat a falra

Szeretne eljátszani a lelógó fotókkal? Felejtse el a képkereteket, kapcsokat és szögeket, és inspirálódjon eredeti és stílusos tippjeinkből. 

  • Mit szólna hozzá, ha a fotókat rendhagyó módon egy ágra akasztaná? Egy egyszerű akasztóhoz csupán egy ágra, kenderzsinórra és kis tűkre lesz szüksége. Ne féljen a kontraszttal játszani. Ha sötét fala van, válasszon világos ágat és fehér háttéren lévő fényképeket.
  • Nem akar fúrni és kalapálni? Készítsen tetszőleges képkeretet természetes anyagokból készült washi szalagból, és ragassza a falra.
  • Van otthon egy használaton kívüli parafa táblája? Tűzze ki rá kedvenc pillanatait! Egy fotókkal díszített faliújság megszépíti az íróasztal feletti vagy akár az ágyával szemben levő falat.
  • A falon lévő szizál háló faliújságként is szolgál. A fényképeket, a további képeket és megjegyzéseket egyszerűen tűkkel rögzítheti.
  • A fényláncok önmagukban is nem mindennapos dekorációk. Ha ehhez fényképeket csatol, az enteriőr szó szerint fényleni fog.

Végül pár tanács

  • Megfelelő magasság – Ha csak egy képet akaszt a falra, a kép közepének a szemmagasságban kell lennie, ami körülbelül 145 cm-es magasságot jelent.
  • Optikai trükkök – A jól megválasztott és elhelyezett fotók lehetővé teszik, hogy játsszon a mennyezet magasságával. Ha önnek túl magasnak tűnik a fal, használjon tájképeket, míg az alacsony mennyezetet portréfotókkal lehet vizuálisan feldobni.
  • Fotókollázs – Amennyiben a hely engedi, tömörítsen több fényképet. Mindig tartsa szem előtt, hogy a nagy formátumok főleg fel és a sarkokba tartoznak, ahonnan mindig könnyebben kitűnnek, mint a kisebbek.
  • Képmegvilágítás – A végleges benyomást mindig a fokozhatja a megfelelő megvilágítással. A legtöbb esetben a megfelelően elhelyezett beltéri világítótestekkel is boldogulhat.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük