Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Üvegórák - a jelenség, amely magával ragadja

Nem tudja, milyen falióra a megfelelő az Ön számára? Tippeket adunk, mit kell átgondolnia, mielőtt beszerezné a sajátját. Milyen szempontokat kell feltétlenül figyelembe vennie az üvegóra kiválasztásánál? 

Hogyan válasszon faliórát

Az órák nemcsak az időt mutatják, hanem kiemelik a beltere stílusát is. Azon tanakodik, hogy melyik óra a megfelelő az Ön számára? A falióra kiválasztása előtt tisztázza a saját igényeit. Hova helyezze az órát? Szeretné, hogy domináljon a szobában, vagy csak egy feltűnésmentes kiegészítőnek szánja? Mennyi időt szeretne a karbantartásukra fordítani? Vessünk egy pillantást azokra a kritériumokra, amelyeket előzetesen figyelembe kell vennie.

Analóg vagy digitális?

Szereti a klasszikus dizájnt, és a másodpercmutató ketyegése megnyugtatóan hat Önre? Nyúljon egy kortalan analóg órához. A letisztultságuk és egyszerűségük az előnyük, amely bármilyen enteriőrbe beillik. 

Ha viszont a modern technológia rajongója, és szereti a multifunkcionalitást, akkor a digitális óra a legkézenfekvőbb választás. Az időn kívül a dátumról vagy a szobahőmérsékletről is tájékoztatja Önt, mindezt diszkréten és csendben, anélkül, hogy megzavarnák Önt.

Meghajtótípusok szerint

A legrégebbi és egyben a legolcsóbb „öko“ verzió a felhúzható óra. Biztosan emlékszik a kakukkos órákra – vagy a saját házikójából, vagy a filmekből. Ahhoz, hogy működjön, néhány naponta fel kell húzni egy csavarkulccsal vagy súlyokkal. Ezeknek az órák összetéveszthetetlen hangulatot teremtenek, de számoljon a hangosabb ketyegéssel és gyakori felhúzásukkal.

A legnépszerűbbek az elemmel működő faliórák. Egyszerűen helyezzen beléjük pár ceruzaelemet, és hónapokig nem kell aggódnia a működtetésük miatt. Érdemes olyan minőségi akkumulátorokba fektetni, amelyek több mint egy évig kibírják. 

Végül ne feledkezzünk meg a digitális órákról sem, amelyek gyakran hálózathoz kötöttek, azaz a konnektorba dugva kapnak áramot. Ezek az órák nem igényelnek karbantartást, de az órát úgy kell elhelyeznie, hogy könnyen hozzáférhető legyen a konnektor, és a tápkábel ne rontsa az enteriőr összképét.

Elhelyezés szerint

Gondolja át azt is, hogy hová tervezi felakasztani az órát. Egy konyhai órának és egy nappali órának különböző kritériumoknak kell megfelelnie. 

  • Míg a nappaliban egy extravagáns dizájnerdarabbal keltheti fel a figyelmet, addig a hálószobában inkább egy visszafogott, csendes változatot preferáljon. 
  • A konyha gyakran nagyobb méretű órákat is elbír, és itt a zajuk sem zavarja. 
  • A gyerekszobában viszont a dizájnon kívül azt is vegye figyelembe, hogy „törhetetlenek“ legyenek, és ne zavarják a gyerekeket. 

 

Tipp: Végül mérje fel, hogy mennyi hely van a falon az óra számára, és milyen magasra szeretné felakasztani.

Dizájn szerint

Az órának bele passzolnia kell az enteriőrrel és az egyéb berendezési tárgyakkal, hogy ne szúrja a szemet. Az üveg mellett készülhetnek fából, fémből vagy akár betonból. Így mindig a használt színek és anyagok kombinációjából választ. 

Ezután tisztázza, hogy mennyire szeretné, ha az óra figyelemfelkeltő legyen. Otthona ékköve vagy egy diszkrét kisegítője legyen? Inspirálódjon a következő stílusos faliórákból: 

 

Faliórák a nappaliba

A nappaliban az órák gyakran szolgálnak dekorációként. Nem kell tehát félnie a kivívóbb daraboktól és a nagyobb formáktól, és invesztáljon egy olyan dizájner órába, amely megragadja a tekinteteket. 

Először is kezdje a megfelelő helyszín kiválasztásával. Azt szeretné, hogy a fali órája már a szobába lépve felhívja magára a figyelmet? Ne féljen tehát egy nagy órától, amelyet a szobája ajtajával szemben helyezhet el. Vagy inkább a meglévő dekorációkat egészítse ki? Ebben az esetben válasszon egy egyszerű kialakítású, minőségi anyagokból készült órát. Mindig ügyeljen arra, hogy az óra ne ütközzön az azt körülvevő festékkel, képekkel vagy tapétával. 

Faliórák a hálószobába

Ha ébresztőóra helyett faliórát szeretne elhelyezni a hálószobában, elsősorban vegye figyelembe annak zajszintjét. Nem mindenki képes elaludni a másodpercmutató állandó ketyegésére. Válasszon tehát csendes órát – alkalmasak erre a fent említett digitális órák. 

Az órát úgy helyezze el, hogy lehetőleg ébredés után azonnal láthassa, azaz az ággyal szemben vagy az ágy mellett. Válasszon egyszerű mintákat és kevésbé merész színeket.

Faliórák a konyhába

Ha nem használ percmutatót, vagy nincs időjelző a mikrohullámú sütőn vagy a sütőn, értékelni fogja a digitális órát, amely főzés közben a pontos időt mutatja. Ha a klasszikusokat kedveli, válasszon olyan konyhai órát, amelynek motívuma illeszkedik a konyhaszekrénye megjelenéséhez. Próbáljon ki egy eredeti konyhai órát kedvenc ételének vagy italának képével.

Faliórák a gyerekszobába

Olyan órát válasszon a gyerekszobába, amelyen a számok könnyen leolvashatók a gyerekek számára. Ugyanakkor ellenálló anyagból kell készülnie, tehát az üvegből készült óra nem megfelelő, mivel a gyermeke eltörheti azt. 

Mivel ez egyben hálószoba is, a zaj szempontjából is figyelembe kell vennie az elhelyezésüket. A dizájn a gyermek korától függ. A fiúk a Superman-es órát, a lányok rózsaszín órát vagy a kutyabarát motívummal ellátott órát fogják értékelni.

Faliórák a dolgozó szobába

A munkahelyen is követnie kell az időt, ezért a falióra ideális és praktikus kiegészítő. A dolgozószobai órának jól láthatónak kell lennie, ezért ideális azt az íróasztal fölé akasztani. Vegye figyelembe a zajszintjüket is, hogy ne zavarják Önt a munkája közben. 

A dolgozószobába válasszon egyszerű kialakítást, népszerűek az egyszínű, fémből készült órák. Ha valami játékosabbra vágyik, próbálja ki a matematikai képletekkel vagy motiváló szlogenekkel ellátott darabokat.

Faliórák a garázsba

A garázsban gyakran elfoglalt vagy piszkos a kezünk, ezért jó, ha faliórán követjük nyomon az időt. Ám nem minden ezermester fogja őket felakasztani a garázsában. A garázsóra eredeti ajándékötlet lehet. 


Inspirálódjon az autókat és motorkerékpárokat ábrázoló órák gyűjteményéből. Kedvenc márkájától függően választhat akár Harley Davidson órát, akár Mercedes-Benz órát. A helyiség megvilágítását is vegye figyelembe, a sötétebb garázsokba egy háttér megvilágítással rendelkező óra illik, amelyet még szürkületkor is láthat.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük