Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Egy kis hálószobát tervez berendezni vagy felújítani? Tanácsot adunk Önnek, hogyan illesztheti be hálószobájába mindazt, amire a minőségi alváshoz szüksége van.

A méret állítólag nem számít. De mondja ezt annak, akinek otthon minden négyzetcentiméterért meg kell küzdenie. A helyiségek egyszerűen nem felfújhatóak – ha azok lennének, sokkal egyszerűbb dolgunk lenne. Szükség esetén elég lenne egy kompresszort csatlakoztatni, és egy kicsit „felfújni“ az szobát, mint egy léggömböt. De vissza a valóságba, ahol semmi hasonló nem lehetséges. Szerencsére számos módja van, hogy kihasználjuk a kis hálószobában rejlő lehetőségeket, és az eredmény minden várakozást felülmúljon. Ha megszívleli az alábbi tippeket, nem kell nagyobba költöznie!   

Ahol rend van, ott több hely akad.

Az első tipp a takarítással kapcsolatos, és teljesen univerzális, így bármilyen kis helyiség esetében alkalmazható. Ha szeretné jól érezni magát egy korlátozott térben, távolítsa el belőle az összes felesleges dolgot. A lelkiismeretes takarítás és a jó szervezés alapfeltételei a nyugodt légkörnek. Egy rendezett hálószoba optikailag nagyobbnak és szellősebbnek tűnik.

A világos színek uralma

A kisebb helyiségek berendezésének másik íratlan szabálya a világos színek használata. E tekintetben a biztos első helyen a fehér áll, amely – túlzás nélkül – soha nem megy ki a divatból. De természetesen nem kell a fehér színhez ragaszkodnia, különösen abban az esetben, ha az egy kicsit unalmasnak és szigorúnak hat az ön számára. Egy kisebb hálószobába ugyanúgy illik szinte bármilyen fényes, vibráló és világos árnyalat, amely a megfelelő rezgési energiával rendelkezik.

Persze, nem csak a színekről és árnyalataikról van szó, hanem a felületi textúrákról, az anyagtulajdonságokról és a formákról. Egy kis hálószobába a fényes anyagok és a letisztult vonalak valóak. Meggyőző kombináció lehet a világos fapadló, a fehér mennyezet és a világos sárga vagy lágy olajzöld színű falak – például fali tapéta formájában. Vagy csíkok – ezek optikailag is tágítják és növelik a teret, akárcsak a nagy tükrök.  

Ha hiányolja a színt a világos hálószobájából, pótolja a deficitet rikítóbb ágyneművel vagy néhány kisebb dekorációval, például egy bekeretezett poszterrel vagy fotóképpel.

Domináns elem

Általában jó, ha egy kisebb helyiségben van egy figyelemfelkeltő domináns elem. A hálószobában ez általában az ágy, de semmit nem ronthat el egy dizájner csillárral, amely fokozza a megfelelő hangulatot. A luxus lámpaernyők szintén telitalálatok. Fontos, hogy az elem illeszkedjen a hálószoba teljes koncepciójába, és kiegészítse annak atmoszféráját. És persze az ön szemét sem szúrhatja, hiszen ön fogja itt tölteni az idejét.

Tárolóhelyek intelligens megoldásokkal

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló tárolóhelyből, a kis hálószoba tulajdonosainak meg kell erőltetniük az agyukat, és át kell gondolniuk a tárolók elrendezését. Verhetetlenek a személyre szabott gardróbszekrények – például az ágy két oldalán, ahol a fejtámla körül képzeletbeli keretet alkotnak. A fennmaradó falak így szabadon maradhatnak, ezzel kölcsönözve eleganciát és szellősséget a térnek. Ráadásul fel tudja használni őket festmények, poszterek, órák vagy egyéb dekorációk elhelyezésére.

Ami az ágy alatti teret illeti, jobb, ha az szabad marad. Ugyanakkor a tárolóhelyből sosem lehet elég, és ezek azok a helyek, amelyek remek lehetőséget kínálnak elrejteni a szezonális tárgyait. Csak figyeljen oda rá, hogy elegendő hely maradjon a rács és a dobozok között. Különben a levegő nem áramlik át, a matrac nem tud „lélegezni“, nedvesedni kezd, és penész képződik rajta.

Ne zsúfolja tele a hálószobát elektronikával

Az ággyal szemben lévő televízió luxusnak tűnik, de a valóságban az elektromos készülékek jelenléte nem kívánatos a hálószobai környezetben nem. Nem titok, hogy a technológia serkenti a gondolkodást, és megakadályozza a nyugodt és gyors alvást, ami szorongást, depressziót és koncentrációhiányt okoz. Nem csak a tévéről van szó, nincs helye a hálószobában a mobiltelefonnak, a táblagépnek, a laptopnak és más modern kütyüknek, amik nélkül már el sem tudjuk képzelni a napunkat. Azt leszámítva, hogy jobban alszunk nélkülük, feleslegesen foglalnak értékes helyet (persze – egy mobiltelefon nem foglal sok helyet, inkább egy extrém átmérőjű tévéképernyőről beszélünk...).

kis hálószoba, hogyan rendezzen be egy kis hálószobát

Egy kis hálószobát tervez berendezni vagy felújítani? Tanácsot adunk Önnek, hogyan illesztheti be hálószobájába mindazt, amire a minőségi alváshoz szüksége van.


A terméket sikeresen a kosárba tettük