Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

Egy garzon berendezésére vagy felújítására készül?

Az ingatlanpiac helyzete nem igazán rózsás. Az ingatlanárak emelkednek, és a jelzáloghitel-kamatlábak is ezt az utat követik. A saját otthon elérhetősége egyre csak csökken, és a Golem Finance (a lakásfinanszírozási tanácsadásra szakosodott szervezet) szerint az ún. megfizethetőségi index 12 év óta most a legrosszabb. ebből kifolyólag egyre nagyobb a kereslet a kisebb lakások és garzonok iránt, amik olcsóbbak és ezért pénzügyileg elérhetőbbek. Míg korábban inkább a fiatal, gyermektelen házaspárok vagy nyugdíjasok „startlakásául“ szolgáltak, ma már sok ember számára ezek jelentik az egyetlen lehetőséget.

Egy garzonban a helyhiány kritikus, de ha más szemszögből nézzük, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy ez pár nagyon érdekes előnnyel jár. Az alacsonyabb beszerzési költségek vagy bérleti díj mellett például azzal is, hogy egy kisebb helyiség gyorsan és minimális erőfeszítéssel kitakarítható. A partneri élet kapcsán kiemelhető, hogy megnő az együtt töltött idő. Tehát ha nincs két vagy több gyermeke, egy garzonlakás is elég lehet egy bizonyos ideg a nagyon kényelmes életre.

A berendezés különleges megközelítést igényel

Ha egy garzonlakást egy átlagos lakással hasonlít össze, valószínűleg azonnal világossá válik, hogy a lakásberendezés hagyományos szabályai ezen a téren már nem érvényesek. Röviden – sokkal nehezebb egyetlen szobát úgy kialakítani, hogy az teljes körű felszereltséget nyújtson a kényelmes élethez, mint amikor több helyiség áll rendelkezésre. Ezenkívül a panelházak garzonjainál ne számítson külön konyhára. Rosszabb esetben (ha 1+0 típusú garzonról van szó) az lakásegységben nem lesz konyha, csak egy provizorikus tűzhely. 

Ha eddig azt gondolta, hogy egy garzont gyakorlatilag lehetetlen úgy berendezni, hogy lakható legyen, bebizonyítjuk az ellenkezőjét. Egy tapasztalt belsőépítész számára egy ilyen feladat nagyon egyszerű – és az ön számára is az lesz. Elegendő, ha követi az alábbi tippeket.

A kevesebb mindig több

Ne számítson arra, hogy egy szerény 16 m²-es alapterülettől kezdődő garzonban annyi minden elfér majd, mint egy sokszorosan tágasabb lakásban. Kapcsoljon minimalista üzemmódba, és próbáljon megszabadulni mindentől, amire nincs szüksége az életében, és ami felesleges lenne a garzonjában.

Ha nagyobb lakásból költözik, valószínűleg pár dolgot kisebb méretben kell megvásárolnia. Ne felejtsen el körülnézni a webáruházakban, ahol kedvezményes kuponokat használhat – ezzel az egyszerű módszerrel jelentős összeget takarít meg. Gondolkozzon multifunkciósan. A kanapé ágyként is funkcionálhat, a konyhasarokban pedig értékelni fogja a multifunkcionális sütőt – a kerámia főzőlap, a sütő és a mosogatógép hármas kombinációját.

Használja ki a térben rejlő összes lehetőséget

Egy garzonban nincsen felesleges hely, ezért fontos, hogy ne hagyjon egyetlen zugot sem kihasználatlanul. És ezzel egyidejűleg próbáljon meg magasba építkezni. Kiváló választás a személyre szabott bútor. Az előállítása ugyan többe kerül, mint a katalógusbútorok vásárlása, de a szellősebb és praktikusabb térkihasználás hatása miatt valóban megéri a plusz költséget. Más helyeken is spórolhat – nézze meg az akciós szórólapokat, és vásároljon kedvezményesen dekorációt vagy lakástextilt.

Játékok az optikai illúziókkal

Bár a garzont nem lehet felnagyítani, de kelthet olyan benyomást, mintha sokkal nagyobb lenne, mint valójában. Elegendő, ha a teret optikailag megnöveli, meghosszabbítja és világosabbá teszi. Hogyan tovább? Az alfa és omega a színek és árnyalatok helyes kombinációja. A legjobb eredményt világos színekkel érheti el, az élükön a fehérrel. Ne féljen az elegáns krémszíntől vagy a vaníliától. A magasabb mennyezet érzetét azzal érheti el, ha alatta szabadon hagy egy fehér csíkot.

TIPP: A megfelelő fali tapétával megnöveli a teret. Válasszon kis mintájú világos színű tapétát, vagy próbálja ki a 3D-s fotótapétákat, amelyek mélységet kölcsönöznek a falaknak.

A padlóburkolat és a bútorok kiválasztásánál legyen következetes. Ismét a világos színek és a fa dekoráció nagyon világos árnyalatai a megfelelőek. A fényes felületek lehetnek az abszolút befutók – mondjuk a munkalapok és a konyhaszekrényajtók kombinációján. 

A csíkok garantálják a sok teret kevés pénzért. A garzon optikai megnöveléséhez használjon függőleges csíkokat a padlótól a mennyezetig. A vízszintes csíkok biztosítják, hogy a tér optikailag megnyúljon. A csíkos festés vagy tapéta csak az egyik falon szerencsés, a többit hagyja egyszínűnek.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük