Bejelentkezés

Fiókkezelés

Buvu.hu vásárlási kedvezmény az első vásárlásra 1000 Ft *

* A kedvezményt 9999 Ft feletti megrendelésre érvényesítheti
 
 

6 bevált tipp, hogyan változtassa otthonossá lakását

A meleg és meghitt légkör garantálja a jó családi hangulatot, az általános harmóniát és a boldogságot. Ám de hogyan érjük el? Gyakran csak a megfelelő színekkel, anyagokkal és dekorációval kell magát körülvennie. 

Színek és anyagok választása 

A meleg és hangulatos légkör megteremtéséhez gyakran segíthetnek a megfelelő színek és anyagok. Vegye tehát körül magát tompa, földszínekkel, amelyek a jó közérzetet és a természetes anyagokat idézik. A fa biztonságos választás – legyen szó parkettáról, faburkolatról vagy bútorokról. Nem kell, hogy csak tömör fa legyen, megelégedhet egy művészien elkészített utánzattal is. 

Képek és fotók 

Az üres falak hidegnek és személytelennek hathatnak. Hogyan javítson rajta? Díszítse őket bekeretezett képekkel vagy saját, nyomtatott fotókkal. Csábítja a drasztikusabb beltéri változtatás? Tapétázzon! 

Képek és fotók  Képek és fotók Képek és fotók 

Tapéták

tapéták és a nagyméretű fotótapéták rengeteg mintát kínálnak, amelyekkel felfrissítheti otthona falait. A visszafogott színű és merész mintájú tapéták meleg légkört varázsolnak, és otthonossá teszik a szobát. A fát, követ vagy téglaburkolatot imitáló tapéták jó választásnak bizonyulnak, különösen, ha természetes anyagokból készült bútorokkal kombinálja őket.  

Beépített kandalló 

Ha van rá lehetősége, helyezzen el egy beépített kandallót a beltérben. A tűz lobogását ugyanúgy nézheti, mint egy kandallóban, de a parázs biztonságosan megbújik az üveg mögött. A beépített kandallóban a pislákoló lángok és az égő fa pattogása kellemes meleget is áraszt, amit különösen a hideg estéken fog értékelni. 

Dekoráció 

Gyakran az apróságok azok, amelyek meghatározzák az összbenyomást. Ezért otthonának berendezésénél ne feledkezzen meg a lakástextilekről, amelyek melegséget és biztonságérzetet adnak otthonának. Borítsa be a padlót szőnyegekkel, az ablakokat takarja le hosszú függönyökkel, a kanapét pedig díszítse kötött ágytakaróval és díszpárnákkal. Ha a szobában a semleges vagy földszínek dominálnak, ne féljen a dekoráció kiválasztásánál kísérletezni. 

Magyarázat

Belterét koronázza meg a megfelelő világítással. Ma már nem elég egyetlen központi fényforrás, helyette helyezzen el a lakásban több állólámpát és asztali lámpát sötétítővel. Használja a fényerősség-szabályozót, hogy meghitt hangulatot teremtsen, vagy egy pillanat alatt megvilágítsa a dolgozó szobáját.

Összegzés

Élni mindenkinek elégedetten és szépen kell. Gyakran elég néhány egyszerű változtatás, hogy teljesüljön a hangulatos otthon iránti vágya – például a megfelelő szín, anyagok és dekorációk kiválasztása vagy egy beépített kályha beszerelése.

 


A terméket sikeresen a kosárba tettük